Turkcell Süper Lig iptal edilecek!

Turkcell Süper Lig iptal edilecek!

Kanaltürk Televizyonu'nda ekrana gelen Telegol programı yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar'dan gündeme bomba gibi düşecek iddia...

İnternetspor'un özel haberi / "UEFA ve CAS, Ankaraspor'un küme düşürülmesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na tarihinde görülmemiş cezalar verecek. Türkiye Futbol Federasyonu, Ankaraspor'a ve futbolcularına 100 trilyon ceza ödemeye mahkum olacak. Çok büyük bir aksilik olmazsa Turkcell Süper Lig'in 2009-2010 sezonunu da komple iptal edecek."

Gündeme bomba gibi düşecek bu sözler, Kanaltürk Televizyonu'nda ekrana gelen Telegol programı yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar'a ait..

Telegol'de dün gece ekrana gelen görüntüler ve söylenen sözler Futbol Federasyonu'nda dönen dolapları tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Tahkim ve Disiplin Kurulu'nda 4 yıl görev yapan asistan Nihan Öztürk'ün cep telefonuyla çektiği görüntüler, aslında Ankaraspor kararının da nasıl alındığını gözler önüne serdi. Görüntülerde, futbolun son karar mercii konumundaki Tahkim Kurulu üyelerinin, en kritik kararları ellerinde bira şişeleri ve alkollü kafalarla aldıkları adeta belgelendi.

Nihan Öztürk, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu üyelerinin danışıklı dövüş yaparak istedikleri takıma ağır cezalar verdiklerini, istedikleri takımları ise kayırdıklarını iddia ederken, son Tahkim kararı ile küme düşürülen Ankaraspor Kulubü'nün de bu yönde bir uygulama ile küme düşürüldüğü şüphesi uyandı..

Görüntüleri dikkatle izleyen usta hakem yorumcusu Ahmet Çakar ise Türk futbolunu dibinden sallayacak açıklamalar yaptı. Çakar, Ankaraspor karanının futbolu içinden çıkılamaz bir kaosa sürükleyeceğini belirterek, önümüzdeki dönemde yaşanacakları şöyle sıraladı:


Turkcell süper lig iptal edilecek?

"Federasyonun aldığı bu karar önümüzdeki dönemde nelere mal olacak hep birlikte göreceğiz. Ancak ben neler olacağını şimdiden söyleyeyim. Avrupa'da Ankaragücü ve- Ankaraspor statüsünde takımlar vardı ve UEFA'nın bunlar hakkında verdiği emsal kararlar da mevcut.. Şimdi Ankaraspor Kulubü Bank Asya Ligi'ne düşürüldü ve önümüzdeki yıl orada oynayacaklar. Ancak bu yıl Ankaraspor'un Türkiye Kupası'nda oynayacağı söylendi. Ankaraspor'un tüm futbolcuları şu anda serbest. Yani takımın bir tek sözleşmeli futbolcusu yok. Bir takım resmi sözleşmesi bulunmayan futbolcusu yoksa Türkiye Kupası'nda mücadele edemez çünkü bu yönetmelikte var..

Gelelim bir başka meseleye.. Bakın şuradan iddia ediyorum. UEFA ve CAS, Türkiye Futbol Federasyonu'nu önümüzdeki dönemde 100 trilyonu bulacak bir tazminata mahkum edecek çünkü Ankaraspor Kulübü'nün küme düşürülmesi kanunlara uygun değil. Futbolcuları alacaklarını alamıyor, teknik direktörü beş parasız ve işsiz kaldı. Bunlara bir tazminat ödenecek. Kaldı ki Ankaraspor takımı bir şirket. Yani A.Ş. Bunun ortaklarına da tazminat ödenecek. Ortaya 100 trilyonu bulacak bir tazminat çıkacak..

Keşke mesele bununla da bitse.. UEFA ve CAS, Ankaraspor'un Turkcell Süper Lig'den haksız yere düşürüldüğüne kanaat getirirse, bu takımı derhal bu lige alın diyecek. Federasyon geri alırsa herşey arap saçına dönecek. Almazsa UEFA ve CAS'ın Süper Lig'in 2009-1010 sezonunu komple iptal etme, yani yok sayma hakkı da var.."

Çakar, Ankaraspor yönetimine de çağrıda bulundu ve haklarını tüm mahkemelerde aramalarını, kendilerine bu konuda her türlü desteği vereceğini de garanti etti.

Etiketler :