Türker: Anayasa için darbe beklenmemeli

Türker: Anayasa için darbe beklenmemeli

DSP Genel Başkanı Masum Türker, anaysa değişikliği için askeri darbe yapılmasını beklemek gerekiyor dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, anaysa değişikliği için askeri darbe yapılmasını beklemek gerekiyor diyerek Balyoz Planı'na ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Türker, 'ihtilal karşısında tankın önüne atlarız' dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Anayasa değişikliğini sadece askeri darbeler sonrası beklememeliyiz'' dedi.

Partisinin Balıkesir İl Teşkilatı'nı ziyaret eden ve burada partililerle bir araya gelen Türker, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ekonomik anlamda en büyük sorununun üretimsizlik olduğunu ileri sürdü.

Üretimsizliğin, ülkeyi çıkmaz bir sokağa doğru sürüklediğini iddia eden Türker, üretimsizliğin yarattığı en önemli sorunun işsizlik olduğunu savundu.

Masum Türker, Türkiye'nin bir anayasa değişikliğine ihtiyacı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Anayasa ile birlikte Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Kanunu'nun da ele alınması gerekiyor. Bu anayasa değişikliğini AKP'nin sulandırmak istediğini, rejimi değiştirmek adına bazı şeyler yapmak istediğini hepimiz biliyoruz. Hepimizin Anayasa konusunda yapılması gerekenleri ortaya koyup tartışılmasını sağlamamız gerekir. İktidarda kim olursa olsun Anayasa değişikliğinden korkmamalıyız. Anayasa değişikliğini Türkiye'de yalnız askeri darbeler sonrası beklememeliyiz. Birbirimizi bazı kavramlarla korkutmamalıyız. Anayasa değişikliğinin adam gibi olması için birbirimizi yemek yerine, güç birliği ve uzlaşma yapmalıyız.''

''BALYOZ'' İDDİALARI

DSP Genel Başkanı Türker, ''Balyoz Darbe Planı iddialarıyla'' ilgili bir soru üzerine, ''Balyoz hareketine baktığımız zaman bir bölümü oyundur'' diye konuştu.

''Bunu Genelkurmay da açıkladı. Ama o askeri oyun senaryosunda ben camilerin bombalanma işinin yer aldığına inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Çünkü hiçbir oyunda kimsenin aklına gelmeyecek bir olguyu, hiçbir kurmay, bu işin özel eğitimini almış kişi, koymaz'' diyen Türker, ''Eğer o darbe listesini alıp tek tek incelerseniz, Ecevit'in hastalanması ile başlayan 'DSP iktidardan gitsin hareketi' zamanında hazırlandığını düşünüyorum. DSP Genel Başkanı olarak söylüyorum. Yapılması teşebbüs edilecek ihtilal, kimden gelirse gelsin, eğer ki bir tank varsa önüne kendimizi atarız. Özellikle merkez solda bulunan demokratik solcular hem 12 Mart'ın hem 12 Eylül'ün sonuçlarından olumsuz etkilenmiş kesimleriz'' dedi.

Etiketler :