'Türkeş mezardan kalsa bunları kovar'

'Türkeş mezardan kalsa bunları kovar'

Partisinin Erzurum İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, MHP yöneticilerini partiye yakışmayan tutum ve davranışlar sergilemekle suçlarken MHP'ye Türkeş'i hatırlattı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve MHP'ye yüklenen Bakan Akdağ, MHP yöneticilerinin tarz, tavır ve ifadelerinin onlara 'milletçi' demeyi mümkün kılmadığını ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı'nın partisine yönelik eleştirilerini sert bir dille yanıtlayan Bakan Akdağ, "Partinin yönetimindeki birçok kişiyi tenzih ederek söylüyorum. Bunlar bu milletin ruh köküne yabancı monşerlerdir. Milletin nasıl yediğini, nasıl içtiğini, milletin neye sevindiğini, neye üzüldüğünü bilmez, milletin yaşadığı gibi yaşamazlar. Bunlar MHP'ye yakışmıyor. Rahmetli Türkeş mezarından kalksa gelse, bunların hepsini kovardı. Bunlar böylesine ülkeye ve partilerine yakışmayan insanlardır." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyete öncülük etmiş bir şehirde "Türkiye çözülüyor" gibi afişler yazmanın bu ülkeye ve Erzurumluya saygısızlık olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, Erzurumlunun bunun hesabını soracağını ifade etti.

Seçime 1,5 yıl kaldığını hatırlatan Bakan Akdağ, "MHP erken seçime gidelim diyor. Biz siz miyiz ki 5 yıl müddetle milletin bize emanet ettiği görevden çaresizce, perişan bir şekilde 3,5 yıl içinde kaçıp gidelim. AK Parti sizin kadar beceriksiz, basiretsiz, milletinin canına okumuş mu ki kaçıp gidelim. Millet bir kez daha bunların tasdiknamesini ellerine verecektir." şeklinde konuştu.

Ülke çözülmediğini, milli birlik ve beraberlik projesi ile bütünleştiğini ifade eden Bakan Akdağ, AK Parti'nin kimsenin dokunamadığı bir cerahati boşalttığını iddia etti.

Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'nin milletin önünün açtığını kaydeden Bakan Akdağ, yaptıkları açılım projesinin böyle bir proje olduğunu dile getirdi. Bakan Akdağ, milletin kendilerine verdiği emaneti kendilerine tanınan güne kadar taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise tarım alanında yaptıkları çalışmaları anlatarak örnekler verdi.

(CİHAN)

Etiketler :