Türkiye 12 Eylül'den sonra şahlanacak

Türkiye 12 Eylül'den sonra şahlanacak

Milletvekili Hasan Angı, 1982 anayasasının yetersiz olduğunu ifade etti. Angı, "Türkiye’nin geleceği adına verilecek bir 'evet' oyu; Türkiye’yi 2010 sonrasında şahlandıracak." dedi.

 

 

AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı 12 Eylül’de yapılacak referandumu halka anlatmak için başlatmış olduğu referandum bilgilendirme toplantılarına Karatay İlçesi Yarma Beldesi'nde devam etti. Düzenlenen programa AK Parti Konya milletvekillerinden Hasan Angı ve Hüsnü Tuna, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Necip Çimen, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, Yarma Belde Belediye Başkanı Mustafa Sarıca, Hayıroğlu Belde Belediye Başkanı Mustafa Geçgil, Kadın Kolları Başkanı Münevver Yavaş, Karatay Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptekin ve çok sayıda belde sakini katıldı. Toplantıda söz alan Milletvekili Hasan Angı, 1982 anayasasının yetersiz olduğunu ifade ederek 12 Eylül'de yapılacak bu değişiklikle demokratikleşmede, özgürleşmede, bireysel hakların sağlam delillere dayandırıldığı bir düzenlemenin kabul edilmesiyle çifte bayramı yapmak istediklerini söyledi. Angı, "Türkiye’nin geleceği adına verilecek bir 'evet' oyu; Türkiyeyi 2010 sonrasında şahlandıracak. Gelişmiş dünya ülkeleriyle rekabet içerisinde olacak, insanımızın gelecek kaygısı taşımadığı bir ülkeye taşıyacak. Referandumda yapılacak olan 26 maddelik AK Parti'nin hazırladığı bir Anayasa değişikliği olmadığını ifade eden Angı, bu seçimin genel seçimle karıştırılmaması gerekliliğini vurgulayarak belde halkından evet oyu vermelerini istedi.

'HAYIR'CILAR GEREKÇESİNİ BİLMİYOR

Başkan Mehmet Hançerli, 12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referandumun AK Parti’nin yaptığı bir halk oylaması olmadığını ileri demokrasi için, hürriyetler ve özgürlükler için partiler üzeri bir halk oylaması olduğunu ifade etti. Hançerli, bu millet kendi özgürlüklerinin geliştirilmesi noktasında hayır demeyeceğini aksine evetlerin en gürünü söyleyeceğini kaydetti. Başkan Hançerli, 'hayır' oyu kullanacağını beyan edenlerin neden 'hayır' diyeceklerini bilmediklerini ifade ederken 'evet' cephesine baktığımızda 'evet' için yüzlerce sebebin olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, katılımcılara ayrıca belediye çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Milletvekili Hüsnü Tuna, Anayasa değişikliği paketine 'hayır' diyenlerin ortaya bir gerekçe koyamadıklarını dile getirerek, halkın Referandumda neden 'evet' demeleri gerektiği hususunu da örneklerle anlattı. Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 4 Anayasa değişikliği yapıldığını bunun ilkinin kurucu meclis tarafından 1921-1924 Anayasaları olduğunu ardından 1961 Anayasasının darbe sonucu yapılmasıyla birlikte, 1982'de yapılan Anayasa değişikliğinin de bir darbe sonucu oluştuğunu ifade etti. Ünal, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum da 26 maddenin değişikliği ile sivil bir anayasanın başlangıcının gerçekleşeceğini ifade etti. Yarma halkından 12 Eylül'de yapılacak olan referandum da evet oyu vermelerini isteyen Ömer Ünal, yaptıkları referandum çalışmaları kapsamında Karatay'ın sivil anayasayı şimdiden kabul ettiğini gördüklerini ifade ederek, "Karatay'dan yüksek bir oy oranı bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :