Türkiye Ayağa Kalktı

Türkiye Ayağa Kalktı

İsrail askerlerinin Türk konvoyuna saldırması gerginliği tırmandırdı. Ankara ve İstanbul'da İsrail Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi...

*İHH insani yardım filosunun 14 İsrail askeri gemisi tarafından saldırılması üzerine İstanbul ve Ankara'da  vatandaşlar İsrail Başkonsolosluklarını kuşatma altına aldı. Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı.

*İstanbul İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem yapan vatandaşlar öfkeli... Çok sayıda eylemci polis barikatını aşarak İsrail Başkonsolosluğu'na girmeye çalışıyor. Bunun üzerine polis gruba müdahale etti.

 

*ANKARA-İHH yetkilileri, vatandaşların GOP-Mahatma Gandhi caddesindeki eski elçiliğe değil Kuğulu kavşağına 150 metre mesafedeki yeni binaya gelmelerini istediler. Bu arada başta Konya ve Yozgat olmak üzere çevre illerden de çok sayıda otobüsün Ankara’ya doğru hareket ettiği öğrenildi.

 

*Terör devleti İsrail Büyükelçisi Gabi Levi'nin evinin önünde bir grup gösterici protestoda bulunuyor...


*Türkiye denizcilik müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Mavi Marmara'nın rotasının İsrail'in Hayfa Limanı'na yöneldiğini belirtti. Anlaşılan müdahale sonrası gözaltı süreci başlatıldı.

*İsrail askerlerinin operasyon düzenlediği Gazze yardım konvoyundaki Türk gemisi ile bağlantı tamamen kesildi. Endişeli bekleyiş devam ediyor...
 

*Terör devleti İsrail askerleri, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere girerek yardım gönüllülerine ateş açmıştı. Saldırıda ikisi ağır en az 30 kişi yaralandığı bildirilmişti.

Etiketler :