'Türkiye bir darbe devletidir'

'Türkiye bir darbe devletidir'

Doç. Dr. Osman Can, Sabih Kanadoğlu ile anayasayı tartıştı. Osman Can, Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olmadığını söyleyerek darbe devleti olduğunu belirtti.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Habertürk TV’de Balçiçek Pamir’in sunduğu Karşıt Görüş programının konuğu Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı  Doç. Dr. Osman Can ile Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu oldu. Programda ‘AK Parti yeni bir anayasa yapabilir mi?’ konusu tartışıldı.

Doç. Dr. Osman Can, Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olmadığını söyleyerek yapılan anayasaların askeri darbeler sonrasında yapılmasından dolayı darbe devleti olduğunu belirtti.

27 MAYIS TÜRKİYE İÇİN KARA BİR LEKE
Doç. Dr. Can, 27 Mayısla başlayan sürecin Türkiye için kara bir leke olduğunu ifade ederek darbeden sonra yapılanları şöyle anlattı: “Danıştay üyelerinin yarısı emekliye sevk edildi. Yargıtay üyelerinin 6’da biri emekliye sevk edildi. Ordu içinde ciddi tasviyeler yapıldı. 1960’dan sonra steril (Arınık) bir yargı gerçekleştirildikten sonra üzerine bir yargı bağımsızlığı kuruldu. 1961 anayasası işleyemez bir parlemento ve işleyemez bir yürütme organı yapmıştır.  İşleyemez bir sistem mekanizmaları ortaya çıkaramaz.  1980 darbesini tartışmaya hiç gerek yok. Tam bir cinayet. “

BU HUKUK DEVLETİ DEĞİL DARBE DEVLETİDİR

‘Türkiye demokratik bir hukuk devleti midir?’ sorusununa da cevap veren Osman Can, ’Hayır değildir. Yargıya ilişkin bütün temel yasalar, Yargıtay yasası, Askeri Yargıtay yasası tamamen darbecilerin yaptığı yasalardır. Bu hukuk devleti değildir. Bu darbe devletidir. Bu iskelet darbe iskeletidir. Bu iskelet Türk halkına bir hakaretttir.’ Diye konuştu.

Moralhaber.Net

Etiketler :