Türkiye bu fotoğrafları konuşuyor

Türkiye bu fotoğrafları konuşuyor

Fotoğraf karesinin bir yanında bir sanık, diğer yanında ise yargıç var. Üstelik yargıç, sanığı yargılama konumunda.

Fotoğraf karesinin bir yanında bir sanık, diğer yanında ise yargıç var. Üstelik yargıç, sanığı yargılama konumunda. Peki ama aynı karedeki sanık ve tanık yakın dost ise sağlıklı bir yargılama yapılabilir mi? Hukuk dünyası Ergenekon davasında üst üste gelen ilginç kareleri tartışıyor.


Bir yanda Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, diğer yanda ise Ergenekon davasının temyizine bakacak Yargıtay 8'inci Dairesi'nin üyesi Hamdi Yaver Aktan.

Star Gazetesi'nin dün yayınladığı bu fotoğraf, aslında unutulmaya yüz tutmuş başka bir fotoğrafı ve önemli bir tartışmayı yeniden hatırlattı. Fotoğrafta yine bir sanık ve yargıç var: HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile yine bir Ergenekon sanığı Engin Aydın.

Bu fotoğraf Aktan'ın oğlunun sünnet düğününde çekildi. Düğünde birçok aile dostu ve akraba bulunuyordu. Diğer davetliler arasında bazı Ergenekon sanıklarının avukatları, Ergenekon soruşturmasında evi aranan Sabih Kanadoğlu ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da vardı.

FOTOĞRAFTAKİ DOSTLUK

Terörist başı Öcalan ile çok iyi dost olduğu bilinen sanık Yalçın Küçük, gazeteye yansıyan fotoğraftan öyle anlaşılıyor ki, Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın da yakın dostu idi.

AİLE DOSTLUĞU YETERLİ Mİ?

Ancak kamuoyu bir sanık ile bir yargıcın aile dostu olmasına pek de yabancı değil. Çünkü, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile Ergenekon sanığı Engin Aydın, Ergenekon iddianamesinde örgüt toplantısı olarak anlatılan Kent Otel toplantılarına giderken böyle görüntülenmişti. Ali Suat Ertosun, Aydın'ın aile dostu olduğunu açıklamış ve görüşmenin de son derece normal olduğunu söylemişti.

TEDİRGİN EDEN KARELER

Hukukçular ve kamuoyu bu günlerde bu iki fotoğrafı tartışıyor. Bir davanın sanığı ile o davaya bakacak hakim arasında bir dostluk varsa sağlıklı bir yargılama olabilir mi? Hele hele asrın davası Ergenekon'da böyle bir fotoğraf karesi normal karşılanabilir mi?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :