Türkiye bu ilanı konuşuyor

Türkiye bu ilanı konuşuyor

Bu ilan futbol gündemine bomba gibi düştü...

22 Mart’ta düzenlenecek UEFA Genel Kurulu için Türkiye’de bulunan UEFA Başkanı Michel Platini’ye Türkiye’den dikkat çeken sesleniş.

 

Türkiye Fair-Platformu adıyla bugün Fanatik Gazetesi haricinde bütün gazetelerde UEFA Başkanı Michel Platini’ye seslenen şike süreci ile ilgili bir ilan yayınlandı. Türkçe, İngilizce ve Fransızca yayınlanan ilanda Platini'ye Türk futbolunun içinde bulunduğu duruma el koyması çağrısı yapılıyor.

 

Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak 3 ayrı dilde Platini'ye yazılan mektupta şöyle denildi;

Sayın Michel Platini, Sayın UEFA yetkilileri;

 

Türk futbolu kirlenmiştir. UEFA, şikeye karışan takımı Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmiştir. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu, son 8 aydır, şikeye karşı disiplin yaptırımları uygulamasını engellemiştir.
Ahlâksızlık futbola ve onun paydaşlarına zarar vermiştir. Şikeye tolerans gösterilen bir ortamın yaratıldığına şahitlik ediyoruz.
UEFA değerlerini hatırlayın. Acilen müdahale edin ve disiplin tedbirlerini uygulayın!
Türk futbolunu siz kurtarın!
Lütfen!


"TÜRKİYE FAIR-PLAY PLATFORMU”
İlanı gazetesinde yayınlamayan Fanatik Gazetesi haber olarak internet sitesine koyarken, neden yayınlamadığı ise ‘Etik olarak uygun görmediği” için olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan ilanın şike sürecinde Futbol Federasyonunu hemen karar vermesini isteyen Trabzonspor’un tam istediği gibi olması ise dikkat çekiyor.

Bazı internet haber sitelerinde ise ilanda imzası bulunan Türkiye Fair-Play Platformu adında bir kuruluşun resmi olarak bulunmadığı ve ilanı verenlerin arkasında Trabzonspor'un olduğu iddia edildi.

İlanın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu Vatan ve Milliyet'te de yayınlamış olması ise ilginç bir detay olarak kayıtlara geçti. Trabzonspor taraftarları ise ilanı yayınlamayan Fanatik Gazetesine boykot kararı aldıklarını söylüyor.
 

450.20120321150241.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.