TÜRKİYE BU YÜZYILDA ASLA NESNEL OLMAYACAK, GÜNDEMİ BELİRLENEN ASLA OLMAYACAK

TÜRKİYE BU YÜZYILDA ASLA NESNEL OLMAYACAK, GÜNDEMİ BELİRLENEN ASLA OLMAYACAK

Bakan Kirişci, temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Nevşehir'de yaptığı açıklamada, burada Bağ Bozumu Festivali'ne katılacağını ve yarın da sektör paydaşlarıyla bir araya geleceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "2023 ile beraber başlayacak olan yüzyılın adı 'Türkiye yüzyılıdır' diyoruz ve inşallah Türkiye bu yüzyılda asla nesnel olmayacak. Gündemi belirlenen asla olmayacak." dedi.

Bakan Kirişci, temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Nevşehir'de yaptığı açıklamada, burada Bağ Bozumu Festivali'ne katılacağını ve yarın da sektör paydaşlarıyla bir araya geleceğini belirtti.

Eksiklikleri sahada dinlemek istediklerini aktaran Kirişci, kentin bu zamana kadar yaşatılan, özellikle son 20 yılda adeta zirve yapan iki vasfının olduğuna dikkati çekti.

Kirişci, şöyle konuştu:

"Bunlar; tarım ve turizm. Allah'ın izniyle bu 2 temel meziyetiniz, bu şehrin sahip olduğu kültür ve medeniyet birikimiyle mutlu ve huzurlu bir şekilde sizleri yaşatması için yeter de artar da. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak sizlere her bakımdan desteğimiz, özellikle 2002'den bugüne kadar olmuştur ve bu çerçevede de 5,2 milyar lira gibi destekleme ödemesi çiftçilerimize yapılmıştır. Buradaki Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme İl Temsilciğimiz aracılığıyla da yine tarım, sanayi, gıda ile ilgili diğer alanlarımızla ilgili de desteklerimiz olmuş ve olmaya da devam edecektir."

Tarımla ilgili pek çok yeni uygulamalarının bulunduğunu vurgulayan Kirişci, her zaman kendilerini yenilemek ve geliştirmek mecburiyetinde olduklarını, bundan dolayı da tarıma dair bazı paradigma değişikliğine gittiklerini ifade etti.

"BÜYÜK BİR PANİK HALİNDELER"

Bakan Kirişci, gelecek yıl Cumhuriyet'in 100. yılını geride bırakacaklarını, yeni bir yüzyılın başlayacağını ve bu yüzyılın adının da "Türkiye yüzyılı" olacağını vurgulayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç Balkan ülkesini ziyaretine iştirak ettiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye bu bölgede büyük bir teveccüh olduğunu aktaran Kirişci, uluslararası ilişkilerde bunun çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Bakan Kirişci, Türkiye'nin global bir oyuncu olduğunun artık kabullenildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Büyük Türkiye'den beklenti var. Şimdi 'Ben yiğidim, ben büyüğüm.' demekle büyük olunmuyor. Sizi birilerinin bu şekilde görüyor olması çok daha anlamlı ve yerindedir. Bundan dolayıdır ki 2023 ile beraber başlayacak olan yüzyılın adı 'Türkiye yüzyılıdır' diyoruz ve inşallah Türkiye bu yüzyılda asla nesnel olmayacak. Gündemi belirlenen asla olmayacak. Gündem belirleyen, geleceğe yön veren, dünya barışına, dünyadaki insanların mutluluğuna ve refahına sözde değil, eylemleriyle bunu gösteren bir ülke ve bu ülkenin başında da bir lider olacak. Var şu anda bu. Ve bu yürüyüşümüz Allah'ın izniyle devam edecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.