"Türkiye daha fazla ileri gitmesin"

"Türkiye daha fazla ileri gitmesin"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ventrell, Suriye sınırındaki askeri hareketliliğine yönelik Türkiye'ye üstü kapalı uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell, Türkiye'nin Suriye sınırındaki askeri hareketliliğine yönelik olarak, ''Türkiye'nin kendi ulusal güvenlik çıkarlarını anlıyoruz. Ama şu anda (durumu) daha fazla askerileştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz'' dedi.

Ventrell, günlük basın toplantısında, Türkiye'nin sınırdaki askeri hareketliliğine yönelik soruları da yanıtladı.

Suriye konusunda Türk müttefikleriyle düzenli olarak istişare halinde olduklarını belirten Ventrell, ''Durumu daha fazla askerileştirmeyi istememe yönünde düşünmeye devam ettiklerini'' kaydetti.

Ventrell, ''Türkiye'nin kendi ulusal güvenlik çıkarlarını da açıkça anlıyoruz. Ama şu anda, daha fazla askerileştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz. Ama Türk meslektaşlarımızla tam ve canlı diyaloğa devam ediyoruz'' dedi.

''Türklerden askeri bir operasyon bekliyor musunuz?'' sorusu üzerine Ventrell, Suriyeli muhaliflerin şu anda mesafe katetmeye devam ettiğini ve daha geniş alanı elinde tutmaya başladığını ifade ederek, Suriye'ye acil dışarıdan bir askeri müdahaleye yönelik geniş çağrılar duymadıklarını söyledi.

Ventrell, bir soru üzerine, muhaliflere yardım etme ve organizasyon kapasiteleri ile diğer konularda onlara destek sağlama konusunda Türkiye ile ''aynı sayfada'' olduklarını vurguladı.

Başka bir soru üzerine, ''günlerdir ve haftalardır dile getirdikleri gibi Suriye'de her senaryoya hazırlık yaptıklarını ve bunun yanında, Esed sonrası döneme yönelik de dikkatli planlamalar yaptıklarını'' belirten Ventrell, ama şu anda bulundukları noktanın, mesafe alan muhalefeti destekleme yönünde olduğunu açıkladı.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.