Türkiye değişiyor DTP aynı kafa

Türkiye değişiyor DTP aynı kafa

Kürt sorununu değerlendiren DTP'li Emine Ayna'ya göre "PKK ve Öcalan'sız bir barış süreci olmaz.."

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, "Biz, Kürt sorununun çözümünde Öcalan'ı muhatap alıyoruz, PKK ve Öcalan'sız bir barış süreci olmaz, 15 Ağustos'ta Öcalan'ın açıklayacağı yol haritasını önemsiyoruz" dedi.

Ayna, partisinin Iğdır'da, düzenlediği halk toplantısında yaptığı konuşmada, Kürt sorunu ile demokrasi sorununun birbirinin içine girdiğini savundu.

Ayna, "Kürt sorunu çözülürse demokrasi sorunu da çözülecektir. İkisi birbirinin içine girmiştir. Cumhurbaşkanı, Başbakan bizlerle görüştü. İçişleri Bakanlığı her kesimden insanlarla toplantı yaptı. Bunlar iyi şeylerin olacağının işaretidir" dedi.

"Başbakan önce bizlerle görüşmek istemedi, sonra kabul etti. Gittik görüştük, olumsuz bir görüşme olmadı" diyen Ayna, "Diplomatik nazik bir görüşme oldu. Başbakan görüşmeden sonra önemsediğimiz, olumlu bulduğumuz bir cümle söyledi, (Hiçbir ana ağlamasın) dedi. Temkinliyiz, kaygılarımız var. Biz, ortada bir barış havası ortamı varsa her türlü katkıya hazırız" şeklinde konuştu.

DTP'li Ayna sözlerini, "PKK ve Öcalan her zaman barıştan bahsetmiştir. Onun için önemsiyoruz. Birilerinin bizle görüşüp birilerini devre dışı bırakma niyeti varsa biz bu oyuna gelmeyiz. PKK ve Öcalan'sız bir barış süreci olmaz. Biz 15 Ağustos'ta Öcalan'ın açıklayacağı yol haritasını önemsiyoruz" diye tamamladı.

Etiketler :