Türkiye dünyanın parlayan yıldızı

Türkiye dünyanın parlayan yıldızı

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 12 Eylül'de yapılacak referandum için 'evet' turlarına Keles'te devam etti. Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'nin dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam ediyor" dedi.

Yeni anayasayla herkesin görevini bileceğini belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Hükümetin görevi milleti idare etmek, askerin görevi ülkenin güvenliğini sağlamak, hukukun görevi milletin hakkını millete adaletle teslim etmektir" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 12 Eylül'de yapılacak referandum için 'evet' turlarına Keles'te devam etti. AK Parti Keles İlçe Başkanlığı'nın verdiği iftar yemeğine, Bakan Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda partili katıldı. Çelik, dünyada yönetilmeyen, açlık ve sefaletin baş gösterdiği ülkelerin olduğunu belirterek, Türkiye'de hükümetin doğru politikaları sebebiyle siyasi ve ekonomik istikrarın olduğunu söyledi. Türkiye'nin dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam ettiğini anlatan Çelik, şunları söyledi: "Çünkü kendi politikalarında istikrarı yakalayan, aldatmayan ve aldanmayan bir başbakan ve arkasında milleti ile kol kola giren bir siyasi kadro var. Yıllardır aksayan hizmetleri tamamlamak için çalışıyoruz. Bizim tek hedefimiz, milletin karşısında mahcup olmamak."

MİLLET AYA ÇIKTI BİZ YAYA KALDIK

Türkiye'de anayasa ve terör meselesinin kronik problem haline geldiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sıkıntılar neticesinde 30 yıldır ortaya çıkan terör meselesi var. Ancak vatandaşımız bizi ikinci kez seçti ve bu sıkıntıları bizden çözmemizi istedi. Biz de demokraside milletin iradesi ne istiyorsa onu yapmaya gayret ettik. Halk ne diyorsa, halkın emrine girmeliyiz. Ancak şimdiye kadar milletin iradesi hep hiçe sayıldı. Kaynaklar doğru kullanılmadı. Millet aya çıktı biz yaya kaldık."

YENİ ANAYASADA HERKES GÖREVİNİ BİLECEK

Yeni anayasayla birlikte herkesin görev alanlarının belli olacağını belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Hükümetin görevi milleti idare etmek, askerin görevi ülkenin güvenliğini sağlamak, hukukun görevi milletin hakkını millete adaletle teslim etmek olacaktır. Yeni anayasada herkes görevini bilecek. Ancak muhalefet bu anayasada iki maddeye itiraz ediyordu. Onu da çok güvendikleri anayasa mahkemesine götürdüler. Ancak mahkeme, yapılan düzenlemelerin mevcut anayasadan daha iyi olduğuna karar verdi. O zaman itiraz edecek bir yan kalmadı."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :