'Türkiye fırsatlar ülkesi ama...'

'Türkiye fırsatlar ülkesi ama...'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, ''Türkiye fırsatlar ülkesi, ama Türkler için değil'' dedi.

 

Kutluata, Körfez ilçesi Petkim Çok Amaçlı Salon'da partisinin düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, dünyanın bütün ülkelerinde iktidar partilerinin kendi milletinin refahını yükseltmek için çalıştığını söyledi.

''Adımız MHP, konumuz ekonomi'' diyen Kutluata, ekonominin milli bir konu olduğunu belirterek, siyasi iktidarların ekonomide milli olmak zorunda olduğunu belirtti.

İktidarın, vatandaşlarının refahını öne almak zorunda olduğunu ifade eden Kutluata, ''Ülkeler yaptıkları özelleştirilmelerle kendi mallarını başkalarına satmasıyla övünemez. Başka yerlerde kendi ülkesinin insanına teslim eder'' diye konuştu.

''Türkiye fırsatlar ülkesi, ama Türkler için değil'' görüşünü dile getiren Kutluata, ''Kimin için? Dışarıdan gelecekler için? Türkiye'nin madenlerini işletiyorsanız Türkiye bir fırsatlar ülkesidir. Fırsatlar ülkesidir, ama bununla övünmek iktidara yakışmaz. Bir iktidar ancak, 'Hakim olamadım elimden aldılar' diyorsa mazur olabilir'' dedi.

Türkiye'nin 2002 yılından bu yana iyi noktada olmadığını ileri süren Kutluata, şunları kaydetti:

''Bir ülkenin ileriye gitmesi ve tek başına bir iktidar döneminde gerekenleri yapabilmesi için bu çok büyük bir fırsattır. 7 yıl içinde yıllık büyüme hızlarını topladığınız zaman yüzde 29.6 çıkıyor. Bu rakamı 7'ye böldüğünüz zaman yüzde 4.2 çıkıyor. Dünyada bize benzeyen ülkelerin yıllık büyümesi yüzde 6.8 olduğuna göre demek ki yüzde 50 oranında bir kayıp var. Böyle bir dönemi olumsuz harcadığınız takdirde sonuçlarını gizlemek için bir şeyler yapmalısınız. 3 milyon 270 bin insan iş yarıyor. 1 milyon 900 bin insan iş aramaktan bıkmış. 1 haneyi 4 kişi hesaplarsak 25 milyon insanın evine para girmiyor. Gelecek yıl Allah kerim diyoruz.''

AA

Etiketler :