Türkiye grubunda fırtına gibi esiyor

Türkiye grubunda fırtına gibi esiyor

Türkiye, 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri A Grubu'nda ilk iki maçını da farklı skorla kazandı. Milli Takım için İngiltere teknik direktörü de övgü ile söz etti.

 

 

Litvanya'da yapılan şampiyonada ilk maçında Portekiz'i 23 sayı farkla (79-56) mağlup eden ''12 Dev Adam'', bugün de Büyük Britanya'yı 29 sayı farkla (90-61) yendi.

Karşılaşmada Büyük Britanya'ya ribauntlarda da 41-32'lik üstünlük kuran Türkiye, iki sayılık atışlarda yüzde 62 (39'da 24), 3 sayılık atışlarda yüzde 43 (23'de 10), serbest atışlarda da yüzde 55'lik (22'de 12) yüzdeyle oynadı.

-EMİR PRELDZİC 15 SAYI, 6 ASİSTLE OYNADI-

A Milli Takım'ın Büyük Britanya karşısında 15 sayıyla en skorer ismi olan Emir Preldzic, 6 asist yapıp, 4 de ribaunt aldı.

Preldzic'ten sonra 14 sayıyla en skorer ikinci isim olan Ömer Onan ise 3 sayılık atışlarda 5'de 4 isabet oranıyla (Yüzde 80) oynadı. Millilerde 6'da 6 iki sayılık atış isabetiyle (Yüzde 100) oynayan Oğuz Savaş 12 sayı, Enes Kanter ise 11 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

-DENG'DEN HİDAYET TÜRKOĞLU'NA ÖVGÜ-

Büyük Britanya'nın NBA takımlarından Chicago Bulls forması giyen Sudan asıllı oyuncusu Luol Deng, maçtan sonra Hidayet Türkoğlu'ndan övgüyle söz etti.

Karşılaşmanın ardından Hidayet Türkoğlu, NTV Spor'da canlı yayında röportaj yaparken, arkasından geçen Deng, '''Bütün söyledikleri yalan'' diye espri yaptı. Daha sonra yayına katılan Deng, Hidayet için ''Türkiye'nin Michael Jordan'ına karşı oynamak güzeldi'' diyerek, milli basketbolcuyu övdü.

Bu arada, Ömer Aşık, NBA'den takım arkadaşı olan Deng ile maçtan sonra bir süre sohbet etti.

Attığı 22 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olan Deng, kullandığı üç sayılık 4 atışında da isabet kaydedemedi. Üç sayılık atışlarda başarılı olamayan Büyük Britanya, 11'de 1 (Yüzde 9) üç sayılık isabet oranıyla oynadı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.