Türkiye iadeleri için harekete geçti

Türkiye iadeleri için harekete geçti

terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda bulunan Karayılan, Altun ve Aydar'ın ABD tarafından uyuşturucu kaçakçısı ilan edilmesinin ardından Türkiye de harekete geçti.

Türkiye, Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar'ın ABD Hazine Bakanlığı tarafından uyuşturucu kaçakçısı ilan edilmesinin ardından "iade atağına" geçti.

3 teröristin Türkiye'ye iade edilmesi yönündeki talepnameler Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenerek Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Altun, bir süre önce Paris'te PKK'ya yönelik 'haraç toplama ve uyuşturucu ticareti' operasyonlarında gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı. Türkiye'nin iade talebi üzerine Fransa hükümeti Türkiye'ye, "yönetici olduğunu ispatlayın" diyerek delil istemişti. Bunun üzerine ilgili Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dosya hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Murat Karayılan ve Zübeyir Aydar için de dosyalar hazır.

Bu arada, PKK, ABD Hazine Bakanlığı aleyhine dava açmaya hazırlanırken örgüte bir darbe de Avusturya'dan geldi. Bir ihbarı değerlendiren polis, sebze ve meyve nakliyatı süsü verilen iki kamyon içinde 64 Kürt göçmeni ülkeye giriş yaparken yakaladı. Olayda, 3 PKK'lı da 'sahtecilik ve insan ticaretinden tutuklandı.

Etiketler :