'Türkiye-İsrail arasındaki savaş!

'Türkiye-İsrail arasındaki savaş!

EL AHBAR: Türkiye-İsrail arasında kültürel savaş!

Tirajı günde 600 bin olan Mısır`ın hükûmet yanlısı ikinci büyük gazetesi El Ahbar`ın 23 Kasım 2010 tarihli sayısında, Muhammet Abdül Munim imzasıyla yayınlanan makalede Türkiye İsrail ilişkilerinin Mavi Marmara saldırısı ile gerildiği, Kurtlar Vadisi Filistin filmiyle kültürel bir savaşa dönüştüğü yazıldı.
 
Tirajı günde 600 bin olan Mısır`ın hükûmet yanlısı ikinci büyük gazetesi El Ahbar`ın 23 Kasım 2010 tarihli sayısında, Muhammet Abdül Munim imzasıyla yayınlanan makalede Türkiye İsrail ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı ile gerildiği, Kurtlar Vadisi Filistin filmiyle kültürel bir savaşa dönüştüğü yazıldı. İşte o makaleden bazı alıntılar:

 
EL AHBAR: TÜRKİYE İLE İSRAİL ARASINDA KÜLTÜREL SAVAŞIN BAŞLANGICI

Öyle anlaşılıyor ki İsrail`in geçen mayıs ayında Özgürlük Filosuna saldırısının sonuçları ve etkilerinin devam etmesi sorunu, Türkiye ile İsrail arasında sadece bir gerginlik olmaktan daha büyük bir hâle gelmektedir. Türkiye`deki sorun, İsrail Hava Kuvvetlerinin, İsrail toprakları üzerindeki çok sınırlı hava sahasının aksine Türkiye`nin geniş hava sahasında eğitim yapmasının önlenmesine ek olarak, iki ülke arasında birçok alanda askerî iş birliğinin durdurulmasıyla İsrail`e karşı bir tür şiddetli medya ve kültür savaşına dönüşüyor gibi görünüyor. Bu karşılıklı meydan okuma, bir Türk istihbarat ajanının ülkesi için Türk gemisi "Mavi Marmara"ya yapılan saldırıya karşı misilleme yapma maceralarıyla ilgili "Kurtlar Vadisi" adlı bir televizyon dizisiyle başladı.

Söz konusu dizi, Yahudileri, masum çocukları rehin alan ve savaş suçları işlemeye düşkün korsanlar şeklinde resmettiğinden İsrail`de öfke yarattı ve iki ülke arasında yeni bir krizin başlamasına sebep oldu. Buna karşın Türk film yapım şirketi "Pana Film" yine de birkaç gün önce adından da anlaşılacağı üzere İsrail`in öfkesine neden olan televizyon dizisinin bir devamı olan "Kurtlar Vadisi-Filistin" adlı yeni bir filmin çekimine başladı.

Filmin hikâyesi, Gazze`ye yardım götürmekte olan gemi filosuna saldırıyı planlayan ve yöneten subayı kaçıran bir grubun lideri olarak İsrail`e giden Türk istihbarat ajanı "Polat Alemdar" ile ilgili. Film bu süreçte, İsrail`in Filistinlilere karşı işlediği suçları göstermektedir.

Benim tahminime göre söz konusu filmin çekilmesi düşüncesi bile iki ülke arasındaki ilişkilerin İsrail`in olmasını istediği gibi hiçbir zaman geri gelmeyeceği anlamına gelmektedir. Bu aynı zamanda Yahudi Devleti`nin güçlü bir müttefik kaybettiği anlamına da gelecektir

Etiketler :