Türkiye İsrail askerlerine geçit vermedi

Türkiye İsrail askerlerine geçit vermedi

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahranot gazetesi, Türkiye'nin, Polonya'daki Auschwitz toplama kampına bir delegasyon taşıyan İsrail askeri uçaklarının hava sahasını kullanmasına izin vermediğini öne sürdü.

 Gazetenin haberinde, Ankara'nın izin vermemesinden sonra askeri uçakların alternatif bir rotayı kullanmaya mecbur kaldıkları iddia edildi. Haberde, askeri kargo uçaklarının toplama kampları ve anıtsal alanları kapsayan bir tur amacıyla Polonya'ya giden 100'den fazla subay ve sivili taşıdığı kaydedildi.

Söz konusu gezinin, ordunun eski Personel Bölümü Başkanı ve kendisi de Nazi soykırımından kurtulan bir ailenin mensubu olan Tümgeneral Elazar Stern tarafından başlatılan bir proje çerçevesinde düzenlendiği belirtildi.

Polonya ve Almanya'ya uçuşların, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait çoğu Boeing 707 kargo uçaklarıyla yapıldığı ifade edilen haberde, sivil ve askeri uçakların Polonya'ya giderken Türkiye üzerinden uçtuğu, ancak bu kez alternatif bir rota kullanmaya mecbur kaldıkları iddiası dile getirildi.

Etiketler :