Türkiye Kürdistan'dır, Diyarbakır Türkistan

Türkiye Kürdistan'dır, Diyarbakır Türkistan

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin Kürdistan, Diyarbakır'ın ise Türkistan olduğunu söyledi.

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin Kürdistan, Diyarbakır'ın ise Türkistan olduğunu söyledi. Şener, "Türkiye'nin Kürdistan olduğunu düşünüyorum, Diyarbakır'ın da Türkistan olduğunu düşünüyorum bu anlayış doğrultusunda bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Bu ülkenin geleceğini birlikte güçlü kılmaya, çocuklarımızın istikbalini birlikte aydınlatmaya ihtiyacımız var." dedi.

Şener, Diyarbakır ziyareti kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nu ziyaret etti. Dünyanın korkunç bir yarış içerisinde olduğunu, insanların varlık, yokluk mücadelesi verdiğini belirten Şener, ülke olarak güçlü olmak gerektiğini vurguladı. Türkiye'de yaşayan 73 milyonun kardeşliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Şener, "Farklı etnik kökenler olabilir ama hepimiz bu toprakların insanlarıyız, kaderimiz, geleceğimiz birbirine bağlıdır. Ya birlikte güçlü olacağız, ya da dünya devleri arasında sıkışıp kalacağız. Onun için diyorum ki birileri çıkıyor iki adım ötemize pasaport vize koymaya kalkıyor, birileri çıkıyor sınır ötesine yol gösteriyor ya sev ya terk et diyor. Biz, bu tür yaklaşımların herkese zarar vereceğini düşünüyoruz. Açıkça ben bütün Türkiye'nin Kürdistan olduğunu düşünüyorum, Diyarbakır'ın da Türkistan olduğunu düşünüyorum. Bu anlayış doğrultusunda bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Hükümetin Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalarına da değinen Şener, taslak içinde hem olumlu buldukları hem de karşı çıktıkları maddeler olduğunu belirtti.

Etiketler :