"TÜRKİYE LİGİNE OLUMLU YANSIR"

"TÜRKİYE LİGİNE OLUMLU YANSIR"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, beklemedikleri bir oyunla rakibe karşı mücadele edemeden farklı yenilginin kendilerini üzdüğünü belirtti..

Sağlam, "Bizden başarı bekleyenlerden özür diliyorum. Bu mağlubiyetin bundan sonraki karşılaşmalar için umut olduğunu söyleyebilirim" dedi. Sağlam, Şampiyonlar Ligi için daha kalitelitransferlerin takımın ekonomik geleceğini ipotek altına alabileceğini kaydederken, maça neden Sercan ile başlamadığı eleştirilerine ise, "O zaman neden İvankov yerine Yavuz'la başlamadık. Neden Vederson yerine Mustafa Keçeli ile başlasaydık denebilir" diye konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşanSağlam, ilk gole müdahale edemediklerini belirterek, "İki tane orta saha oyuncusu müdahale edemediler, çok da güzel bir yere gitti top İlk devre sonunda yediğimiz gol, skoru 2-0'a getirince ikinci yarı hem dengeyi sağlamak hem de rakibe pozisyon vermemek çok zor bir iş. Değişiklikten sonra dengeyi sağlayıp üstünlüğü ele geçirdik derken, oyunu toparladığımızı düşündüğümüz anda çok kötü bir bize yakışmayacak gol yedik. 3-0'dan sonra maalesef oyun koptu.

Şuursuzca baskı yapmaya başladık, dengesiz yakalanınca pozisyonlar verdik. Sonuçta istemediğimiz biroyun çok fazla rakibe karşı mücadele edemeden böyle bir farklı yenilgi bizi üzdü. Bu karşılaşma bizim adımıza çok önemli bir ders olacaktır. Bundan sonraki karşılaşmalarda bundan alacağımız dersler bizim daha iyi karşılaşmalar oynamamızı sağlayacaktır. Bizim takımımızın bazı gerçekleri var. Geçen sezon bizi başarıya götüren etkenler bunlardır" dedi.

Sağlam, takım oyunundan uzaklaşmamaları gerektiğini kaydederken, "Takım oyununu ön plana çıkaran, hep birliktehareket eden takımız. Böyle olunca başarılı oluyoruz. Ne zaman oyun disiplininden koptuğumuz, bireyselliğe döktüğümüz zaman sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye liginde bazı şeyleri tolere edebiliyorsunuz. Bu gibi üst düzey takımlara boşluklar verdiğinizde size dönüşü çok ağır oluyor. Bugün rakibimiz bize gerçek anlamda iyi futbolun basit futbolun takım oyununun nasıl oynanması gerektiğini gösterdi. O yüzden onları tebrik etmek lazım. Özellikleülkemizdekiyıldızoyuncu kavramının çok yanlış değerlendirildiği gerçeğini de ortaya koydu. Yıldızoyuncu olmak farklı bir olay. Yıldızoyuncu olurken takım oyununa katkı sağlayabiliyorsanız, yıldız oluyorsunuz. Bugün biz bu konuda da bazı gerçeklerle yüzleştik. Sonuçta ağır bir yenilgi oldu bizim için. Ama grupta 5 tane karşılaşmamız var. Bundan sonra bundan alacağımız dersler bizim adımıza daha iyi mücadele, daha üst düzeyde takım oyunu, daha üst düzeyde yardımlaşma ile güzel olacak. Hem taraftarımızdan hem bizden başarı bekleyenlerden özür diliyoruz. Futbolda böyle sonuçlar olabiliyor. Bunu bir kenara bırakıp gerekli dersleri çıkarmak lazım. Biz iyi bir takımız. Ama iyi bir takım olurken de bazı futbol adına doğruları ve kendi potansiyeliyle yüzleşerek bazı gerçekleri ön plana çıkararak iyi bir takım oldu. Bunu da unutmamamız gerektiğini bugünkü karşılaşma bize hatırlattı. Bu maç için herkesten özür dilerken, sonraki karşılaşmalar için umutlu olduğumu söyleyebilirim" diye konuştu.

Sağlam, bir soru üzerine, Türkiye'de yıldızfutbolcu kavramanın yanlışlığına dikkat çekerek, "Bireysel yetenekleri takım oyununa uyarlarsanız, takıma katkı sağlar şekilde kullanırsanız özellik oluyor. Yoksa bunu bu şekilde kullanamazsanız bir kıymeti yok. Rakibimizde de bireysel yetenekleri üst düzeyde oyuncular vardı, doğru yerde doğru zamanda kullandılar. Skora katkı yapıp takımlarına avantaj sağladılar. Bireysel yeteneğinizin çok üst düzeyde olduğu oyuncuları bu şekilde kullanamadıktan sonra anlamı yok. Beklediğimiz bireysel yetenekler devreye girmedi. Kullanamadık. Bizim de oyuncularımızın da hatası var. Bu da bize bazı şeyleri tekrar düşünmemize neden oldu. Rakibimiz bize ders verdi. Yıldız oyuncu kavramının ülkemizde çok farklı değerlendirildiği gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Dünyada hiç bir takım oyunu tek yönlü oynayanoyuncuyu kabul etmeyip, kadrosunda bulundurmuyor. Top sizdeyken her oyuncunun, takıma ofansif anlamda katkı sağlamasını isterken, top eline geçtiğinde her oyuncunun defansif anlamda sorumluluk alma gerçeği var. Bunu iyi yaparsanız iyi takım oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

TRANSFER POLİTİKASI
Sağlam, farklı yabancı transfer politikası izlenseydi Şampiyonlar Ligi'nde başarı gelir miydi sorusuna ise, "Biz olayı sadece bu sezonla alakalı düşünemeyiz. Bu sene Şampiyonlar Ligi oynayacağız, çok büyük paralar harcayıp büyük oyuncular alalım anlayışında değiliz. Bu takımın ekonomik gerçeklerden uzaklaşıp ekonomik felakete sürüklenmesine neden olurdu. Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey başarı yakalayacağız diye geleceğimizi ipotek altına alamayız. Ama Türkiye ligiyle alakalı geçtiğimiz sezon ürettiğimiz başarıyı bu sezona da taşıyıp devamlılık sağlamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olmak istiyoruz ama takımımızın ekonomik gerçekleri var. Bu seneye özgü böyle biryatırım yapıp ekonomik anlamda kendi geleceğinizi ipotek altına alırsınız sıkıntı olur. Bu sene parakazandık. Ama şampiyon olduğumuz için kazandık. Önümüzdeki sezon da şampiyon olursak o zaman gelecek" karşılığını verdi.

"TÜRKİYE LİGİNE OLUMLU YANSIR"
Sağlam, farklı mağlubiyetin futbolcuları üzdüğünü ancak önemli bir tecrübe olduğunu, Türkiye ligine olumlu yansıyacağını ifade ederek, Sercan ile neden başlamadığı eleştirisini yanıtladı.

Sağlam, "Takım mağlup olduktan sonra farklı düşünülür. Ivankov'un yerine Yavuz denebilir. Vederson yerine Mustafa Keçeli denebilir. Bireylere takılıp kalmak fazla bir şey kazandırmaz. Şahısları konuşmaktansa takım olarak birçok şeyi yapamadığımızı konuşsak daha doğru olur" şeklinde konuştu.

Etiketler :