Türkiye Litvanya karşısında

Türkiye Litvanya karşısında

A Milli Takım yarı final peşinde! 12 Dev Adam, Basketbol Dünya Kupası çeyrek finalinde bugün saat 18.00'de Litvanya ile karşılaşacak.

 

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN.

Basketbolda tarihinde üçüncü kez Dünya Kupası’nda son sekize kalmayı başaran Milli Takımımız, çeyrek finalde son Avrupa Şampiyonası finalisti Litvanya ile karşı karşıya geliyor. 12 Dev Adam'ın bugün saat 18.00'de Litvanya ile oynayacağı çeyrek final karşılaşması NTV Spor ve Hurhaber.com'dan canlı olarak yayınlanacak.

Jonas Kazlaukas’ın yönettiği Litvanya, tıpkı Türkiye gibi ikinci turda bir Okyanusya temsilcisini geride bıraktı. Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelen Litvanya, farkı bir ara 15 sayıya çıkardığı maçın son çeyreğinde 12-0’lık Yeni Zelanda serisine engel olamayıp geri düşse de, çeyrek finale çıkmasını bildi.

D Grubu’ndaki beş maçında dört galibiyet alan Litvanya, turnuvada sadece Milli Takımımızın ikinci turda elediği Avustralya’ya kaybetti. Slovenya karşısında iyi bir ikinci yarı çıkaran Litvanya, son çeyrekte rakibinin iki sayı atmasına izin vererek grubunu lider bitirdi.

Yüzde 38 ile turnuvanın en iyi üçlük atan takımlarından biri olan Litvanya, buna karşın pota altında çeşitli hücum silahlarıyla dikkat çekiyor. İkili oyunları iyi bitiren Valançiunas, sırtı dönük oyununun yanı sıra orta mesafe şutu bulunan Motiejunas, çemberden uzak skor üretebilen Jankunas ve üç sayı çizgisinin gerisinden çok yüzdeli oynayan Lavrinoviç kardeşlerle Litvanya derin bir uzun rotasyonuna sahip. Ömer Aşık ve Oğuz Savaş haricinde pota altı oyuncularından sayı bulmakta zorlanan Milliler, boyalı alan savunmasıyla Litvanya’yı çemberden uzak tutmaya çalışacak.

Kalnietis’in yokluğunda baskı savunmasına çözüm üretmekte zorlanan Litvanya’ya karşı 12 Dev Adam’ın yapacağı sert savunma, maçın kilit noktalarından biri olacak. ABD haricinde oynadığı 5 maçta ortalama sadece 67.6 sayı yiyen ay-yıldızlılar; maç başına yaklaşık 77 sayı bulan Litvanya’nın hızını kesip; maçı istediği düşük tempoda oynamaya çalışacak.

Yeni Zelanda, Finlandiya ve Avustralya karşısında maç sonlarını iyi oynayarak kazanan Türkiye, maç başına 12.5 sayı-5.3 ribaund ve 3.8 asist üreten Emir Preldziç’in liderliğinde bir kez daha galibiyete ulaşmayı hedefleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.