Türkiye Macaristan karşısında

Türkiye Macaristan karşısında

Türkiye, 2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri dördüncü maçında deplasmanda Macaristan ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Macaristan ile deplasmanda karşılaşacak.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Ferenc Puskas Stadı'nda 21.30'da başlayacak karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato yönetecek. Yardımcı hakemlik görevini Mauro Tonolini ve Lorenzo Manganelli'nin yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Paolo Mazzoleni.

MACARİSTAN'A KARŞI ŞANSIMIZ TUTMUYOR

A Millilerimiz, Macaristan ile tarihinde 13. kez karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlı ekibimiz, Macaristan ile şimdiye kadar oynadığı 12 karşılaşmada, 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 7 maçta da rakibine mağlup oldu. Millilerimiz, bu karşılaşmalarda attığı 15 gole karşılık, kalesinde 27 gol gördü.

TEK HEDEF GALİBİYET

Abdullah Avcı ve talebeleri zor bir süreçten geçiyor. 3 maçta 2 mağlubiyet aldılar. As oyuncular Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Mehmet Topal Macaristan maçı öncesi sakatlanarak kamptan ayrıldılar. Şimdi Abdullah Avcı ve öğrencilerinin yapmaları gereken tek şey; galibiyet. Avcı'nın bu tarihi coğrafyada oyuncularına orada yaşanan büyük zaferi anlatması bu karşılaşma öncesi en anlamlı motivasyon olacak.

MOHAÇ MEYDAN SAVAŞI

Mohaç Savaşı (29 Ağustos 1526) tarihinde Kanuni Sultan Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusuyla Macar ordusunu arasında yapılmış bir savaştır.
Dünyanın en kısa süren meydan muharebesidir. Yaklaşık 2 saat sürmüştür. Bu zafer sonrası Katoliklerin hamisi konumundaki Macaristan dağılmış ve Avrupa 150 yıl Osmanlı'nın yenilmezliğini kabul etmiştir. Bu zafer sonrası Kanuni Sultan Süleyman, Avrupalılar tarafından "Muhteşem Süleyman" olarak anılmıştır.

NTV'de Zamanın Yolcusu programını yapan Ahmet Yeşiltepe Mohaç Meydan zaferini anlattığı programda çok ilginç ayrıntılara yer vermişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.