Türkiye o'nu yarı finale taşıdı

Türkiye o'nu yarı finale taşıdı

Yetenik Sizsiniz Türkiye'nin birinci tur elemelerine damgasını vuran görme engelli Bilal Göregen dün akşamki ikinci tur seçmelerinde sahneye Allah'ın selamıyla çıktı.Şimdi herkesten oy bekliyor.

Türkiye onu ilk defa ÜLKE TV ekranlarında tanıdı. Turgay Güler'in Sırda Dışı programında söylediği türkülerle ekran başındaki izleyiciyi adeta mest eden görme engelli Bilal Göregen ağzıyla çaldığı enstürma çalmasıyla dikkat çekti. Çok sevdiği "Sevdiğim kız bana abi deyince" parçasını rap formatında söyleyip üstüne doğaçlama sözler yazan Bilal Göregen Acun Ilıcalı'nın "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programında yarı final elemelerine katılma şansı yakaladı.

Yarışmanın 21 Kasım 2009'daki Muğla elemelerine katılan ve jüriyle birlikte salondaki izleyicici adeta mest eden Göregen dün akşam açıklanan ikinci tur sonuçlarında yarı finale çıkmak için mücadele etme hakkı kazandı.

Jüri üyelerin Ali Taran, Hülya Ayşar ve Acun Ilıcalı'nın karşısına "Selamun aleyküm" diyerek çıkan Bilal Göregen için yapılan değerlendirmede tartışmasız turu geçmesi gerektiği kararı alındı. Acun Ilıcalı Bilal Göregen için şu yorumu yaptı: "Bila'i zaten konuşmamıza gerek yok. Bütün Türkiye konuşuyor. Bizce yapılacak tek şey var onu da ben söylerim zahmet etmeyin"

Turgay Güler'in "Bilal Baba" diye hitap ettiği ve katıldığı televizyon programlarının videoları internet sitelerinde tıklanma rekorları kıran Bilal Göregen bu akşam göstereceği performansın ardından izleyicilerden gelen SMS oylarıyla yarı final şansını deneyecek.

Öte yandan, Bilal Göregen birinci tur elemelerinde Ala Taran'a verdiği şarkı sözünü de tuttu ve kendisi ve Hülya Avşar için yazdığı rap tarzı şarkıyı okudu.

Göregen sahnede duygularını anlatması istendiğinde 'o kadar heyecanlıyım ki sürçü lisan edebilirim. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah bütün izleyicilerimizden razı olsun. Herşeyin iyisi bizlerle olsun. Eyvallah Türkiye' dedikten sonra salonda Bilal, Bilal sloganları susmadı uzun süre.

Etiketler :