Türkiye Referanduma Kilitlendi

Türkiye Referanduma Kilitlendi

Anayasa değişikliği dolayısıyla herkesin gözü referandumda. Oysa Beykoz Belediyesi 16 Mayısta referandum yapıyor bile.

Paşabahçe Pazar sokağındaki bazı esnafların Beykoz Belediyesi’ne yapmış olduğu başvurular sonucunda çaresiz kalan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek , çareyi demokrasiyi işletmekte buldu.

 

Paşabahçe pazarının tek güne indirilmesini isteyenler kadar iki gün olarak devam etmesini isteyenlerin de taleplerini dikkate alan Başkan Çelikbilek , “kararı halk versin” dedi.

 

 

Hazırlıkları yaklaşık iki aydır devam eden referandumda, vatandaşlar, “Paşabahçe Halk Pazarı’nın iki günden, tek güne indirilmesini istiyor musunuz? sorusuna, “Evet” veya “hayır” şeklinde cevap verecekken, aynı zamanda, Beyaz Erguvan Caddesi’nin yenilenme tarihini de belirleyecek.

 

Beykoz’da demokrasi işliyor

 

Beykoz Belediyesi, Beyaz Erguvan Caddesi’nin yenilenmesi durumunda, daha sonra İSKİ’nin yapacağı çalışmayla caddenin zarar göreceği ve yeniden bir çalışma gerekeceği için yenilenmeyi İSKİ’nin çalışmasından sonra ya bırakmak isterken, Pazar kurulma günü konusunda ise yorum yapmıyor.

 

Paşabahçe Pazarının iki gün olarak devam etmesini isteyen Beykoz Pazarcılar Dernek Başkanı Mehmet Demir ise, Beykoz Belediyesi’nin bu konuda vatandaşların tercihini önemsemesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

 

Dernek olarak Paşabahçe Pazarının iki gün olarak devam etmesini savunduklarını söyleyen Mehmet Demir, 70 yıldır devam eden pazarın tek güne indirilmesinin bölge ekonomisine önemli ölçüde zarar vereceğini ve zaten zor durumda olan vatandaşların yeni bir sıkıntıyı kaldıracak güçlerinin olmadığını söyledi. 3200 seçmenin bulunduğu Paşabahçe’de vatandaşların ekonomik sorunları değerlendirerek oy kullanacağına inandıklarını söyleyen Başkan Demir, 1973 yılından beri Paşabahçe’de pazarın iki gün olarak kurulduğunu kaydetti.

 

 

Beykoz Belediyesi de, Paşabahçeli seçmenlerinin adreslerine göndermiş olduğu mektuplarla vatandaşları referandumda oy kullanmaya davet ederken, mektupta, “Belediye meclisinde aldığımız karara göre, bazı mahallelerimizdeki çalışmalarla ilgili referandum yaparak halkımızın görüşlerini almak istiyoruz. İstiyoruz ki, yapacağımız uygulamada, çalışmada mahalle sakinlerimiz karar versin” şeklinde ifadeler yer alıyor.

 

16 Mayıs’ta referandum var

 

Paşabahçe Mahallesi Beyaz Erguvan Caddesi’nin yenilmesi ve Halk Pazarı sayısının kararını vermek amacıyla 16 Mayıs Pazar günü, 09.00-16.00 saatleri arasında Paşabahçe İlköğretim Okulu’nda referandum yapılacak, öte yandan Göksu Pazarı’nın yerinin değiştirilmesi içinde aynı gün Göksu’da vatandaşlar oy kullanacak.

 

dostbeykoz.com

Etiketler :