Türkiye sadece bu ülkeye ihracat yapmıyor

Türkiye sadece bu ülkeye ihracat yapmıyor

Türkiye'nin dünyada sadece bir ülkeye ihracatının olmadığı açıklandı.

Türkiye'nin 150 ülke içerisinde sadece Büyük Okyanus'ta yer alan Kiribati'ye ihracat yapmadığı öğrenildi. Resmi adı Kiribati Cumhuriyeti olan bu küçük ülke, Büyük Okyanus'ta, Avustralya' nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ıh yeni hedefi ise bu küçük ülke...
 
135 Milyar Dolarla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni hedefini açıkladı.
 
DÜNYAYI 4 KEZ TURLADIM
 
Bakanlığının son 3 yılında 150 ülkeye seyahet ettiğini açıklayan Çağlayan, dünyanın etrafını 4 kez turladığını hatırlatıp, "İşadamıyken yapsaydım bunu, bir tane değil on tane fabrikam olurdu" dedi.
 
135 MİLYAR DOLARLIK REKOR
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen Akıllı Ulaşım ve Otomotiv Sistemleri Çalıştayı’nda konuştu. Türkiye’nin üretim konusunda hamallık yapmadığını söyleyen Çağlayan, Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu 135 Milyar dolarla kırdıklarını söyledi.
 
TEK ÜLKE KİRİBATİ
 
Dünyada sadece tek bir ülkeye ihracat yapamadıklarını açıklayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Kesin karar verdik. Ben de gideceğim oraya. Alın atlasa bakın, bulabilirseniz biraz büyük bir mercekle bakın. Kiribati diye bir ada ülkesi var. Çok küçük bir yer."
 
10 FABRİKAM OLURDU
 
Polonya’ya gideceğini belirten Bakan Çağlayan bu seyahetle son 3 yıl içinde 150’nci ülke ziyaretini yapacağını hatırlattı. Dünyanın çevresinin 40 bin km olduğunu hatırlatan Çağlayan, "Ben onu 25 tur yapmış oldum.
 
İşadamıyken yapsaydım bunu Bekir Okan gibi bir tane değil 10 tane fabrikam olurdu" diye konuştu. Çağlayının bu sözleri salondakileri güldürdü. Konuşmasının ardından Bakan Çağlayan, Okan Üniversitesi tarafından geliştirilen OKANOM adlı Türkiye’nin ilk sürücüsüz aracını inceledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.