Türkiye şehitleri için ayağa kalktı

Türkiye şehitleri için ayağa kalktı

Hakkari'deki hain saldırı protesto ediliyor. İstanbul'da bir grup TEM Otoyolunu kapattı. Öfke, yurdun dört bir yanına daığıldı gün boyu protestolar vardı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen hain terör saldırısı, İstanbul'da çeşitli gruplarca protesto edildi.

Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'nde toplanan bir grup, TEM Otoyolu'nu Edirne yönünde trafiğe kapattı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleşen hain saldırıyı protesto eden grup, Türk bayrakları eşliğinde İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Taksim ve Şişli'de de dün akşam saatlerinde 2 ayrı eylem yapan taksiciler, saat 02.00 sıralarında Boğaziçi Köprüsü'nü kısa bir süre trafiğe kapatarak, protesto eyleminde bulundu.

Polisin uyarısı ile köprüden konvoy halinde hareket eden taksiciler, Taksim'e kadar klaksonlar çalarak geldikten sonra eyleme son verdi.

Kapalıçarşı esnafı ise bu sabah iş yerlerini açtıktan sonra Çarşıkapı Çeşmesi önünde toplandı. Şehitler için saygı duruşunda bulunan esnaf, İstiklal Marşı okudu.

Ellerindeki Türk bayrakları ile bir süre çarşı içinde yürüyüş yapan esnaf, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kapalıçarşı'daki esnafın iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattıkları görüldü.

KALABALIK BİR GRUP GECE TAKSİM MEYDANI'NDA TOPLANDI

İstanbul'da, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen kalabalık bir grup, Taksim Meydanı'nda toplandı. İstiklal Marşı'nı okuyan göstericiler, daha sonra terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Protesto gösterisi nedeniyle önlem alan polis ekiplerinin uyarıda bulunduğu göstericilerden biri, ''Benim oğlum askerde. Yüreğim yanıyor, ben bir anayım'' diyerek polise karşılık verdi.

Gruptakiler İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçerken, vatandaşlar da gruba alkışlarla destek verdi. Bazı esnaf da yürüyüş sırasında Türk bayrağı açtı. Göstericilerden bazıları, kendilerine işaret yoluyla hakaret edildiğini iddia ettikleri bir dükkana saldırmak istedi. Polis hemen olaya müdahale ederek, gerginliğin büyümesini önledi.

Bu grubun dağılmasının ardından, ellerinde Türk bayrakları olan başka bir grup Taksim Meydanı'na gelerek protesto gösterisinde bulundu. Bu arada, bazı taksilere, Hakkari'deki hain saldırıyı protesto amacıyla Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Öte yandan, protesto eylemleri sırasında İstiklal Caddesi'ndeki bir dükkanın önüne bırakılan şüpheli paket sebebiyle yol bir süre yaya trafiğine kapatıldı. Polisin yaptığı incelemede paketin boş olduğu anlaşıldı. Kadıköy ve Bahçelievler'de toplanan gruplar da Hakkari'deki hain saldırıyı protesto etti.

Hain saldır, Şişli'de de Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup tarafından protesto edildi. Mecidiyeköy'deki metro çıkışı önünde toplanan gruptakiler, terör örgütü aleyhine sloganlar atıp, pankart açtı. Grup adına açıklama yapan BBP İl Başkanı Ekrem Dörtbudak, özellikle son zamanlarda artan terör olaylarının, artık terörün zirve yaptığını gösterdiğini belirterek, ''Terör ve terör örgütüne destek olan unsurlar, pervasızca Türk milletini ve devletini tehdit ediyor'' dedi.

Devletin, vatandaşının can, mal ve namus güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu ifade eden Dörtbudak, terör örgütünün, hiçbir insani kuralı tanımadan, asker, polis, sivil, kadın ve çocuk ayrımı yapmadan hain saldırılarını devam ettirdiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından Cevahir Alışveriş Merkezi önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyen gruptakiler, daha sonra dağıldı.

MUĞLA'DA ŞEHİTLERE SAYGI NÖBETİ TUTULDU

Hakkari'deki hain saldırıyı protesto eden Muğla Üniversitesi öğrencileri, şehit olan askerlerin anısına ''şehitlere saygı'' nöbeti tuttu.

Kötekli Mahallesi'nde toplanan yaklaşık bin 500 Muğla Üniversitesi öğrencisi, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Gençlik Parkı'na kadar yürüdü. Yolu trafiğe kapatarak yürüyüşlerini sürdüren öğrencilere çevredeki vatandaşlar ve esnaf ıslık ve araçlarının kornalarını çalarak destek verdi.

Öğrenciler, Çukurca'daki hain saldırı nedeniyle acılarının ölçülemeyecek büyüklükte olduğunu ifade ederek, ''Bu gece şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek için bir araya geldik. Üniversite gençliği olarak şehitlerimizin anısına 1 saat boyunca saygı nöbeti tutacağız'' dedi.

Ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile Kötekli Parkı'nda ''şehitlere saygı'' nöbeti tutan üniversite öğrencileri, İstiklal Marşı ve Çanakkale Marşı'nı okudu, şehitler için dua etti. Öğrenciler, daha sonra dağıldı.

 

ANKARA'DA TERÖR PROTESTOSU

Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı saldırı nedeniyle Kızılay’da yapılacak eyleme, Ankara’nın dört bir yanından katılımlar başladı.

Aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu gruplar, eyleme katılmak üzere ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay’a ilerliyor. Bir grup liseli de Cinnah Caddesi üzerinden Kızılay’a doğru sloganlar eşliğinde yürüdü. Gruplar zaman zaman trafiğin aksamasına neden olurken, sürücüler de korna çalark eylemcilere destek verdi.

Kızılay Güvenpark’ta toplanan grup Anıtkabir’e yürüyecek.

Başkentteki bazı lise öğrencileri, saldırıyı protesto amacıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

Başkentte, bazı lise öğrencileri Hakkari'deki terör saldırısını protesto amacıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ayrı gruplar halinde Anıtkabir'e gelen binlerce öğrenci, terör örgütünü lanetlediler.

Öğrenciler, ayrıca ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Her Türk asker doğar'' sloganları attılar.

Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, daha sonra Atatürk'ün mozolesini ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundular.

Öğrenciler, Hakkari'deki saldırı nedeniyle tepkilerini bireysel olarak ortaya koyduklarını belirttiler.

-Postacılar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Ankara Posta İşleme ve Dağıtım Başmüdürlüğü çalışanı postacılar, Hakkari'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen ve PTT Dağıtım Derneğince düzenlenen eylemde, Başmüdürlük önünde toplanan çalışanlar, bir süre ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Bu vatan bizimdir, bizim kalacak'' şeklinde sloganlar attı.

 

Ankara Posta İşleme ve Dağıtım Başmüdürlüğü İmamı Mahmut Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Allah için, dinini yüceltmek için, vatanını korumak için ölenlerin şehit olduğunu belirterek, şehitliğin Allah katında büyük bir mertebe olduğunu söyledi. Şehitlere rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyen Yazıcı, vefa borcu olarak gıyabi cenaze namazını kılacaklarını belirtti. Yazıcı, dualar okuduktan sonra cenaze namazını kıldırdı.

Namazın ardından, şehitlerin isimleri okundu ve kalabalık her ismin okunmasının ardından ''burada'' diye karşılık verdi.

Bağımsız Haber-Sen Genel Sekreteri Yaşar Bayın, şehitlerin artık tüm Türk milletinin evlatları, annelerinin de tüm Türk milletinin anneleri olduğunu söyledi.

Şehitlerin, sadece maddi alemden uzaklaştığını ifade eden Bayın, ''Her toprakta, her gülde, her karanfilde artık onları koklayacağız. Bu vatan bizimdir, bu vatan sıradağlar gibi toprakta yatanlarındır'' dedi.

Teröre destek veren unsurların ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Bayın, sınır ötesi operasyon yapılmasını istedi.

Konuşmanın ardından, çalışanlar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Gruptakiler daha sonra, Türk bayraklarıyla Kızılay'a yürüdü. Gruba, yoldan geçen araçların kornalarla destek verdikleri görüldü.

-Taksicilerden teröre ''Türk Bayraklı'' protesto-

Hakkari'deki hain saldırıya tepki gösteren Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, hazırlattığı Türk bayraklarını Kızılay'da taksicilere dağıttı.

Gün içinde Ankara'nın işlek caddelerinde dağıtılacak 7 bin Türk bayrağıyla kentteki tüm taksici esnafı saldırıyı protesto edecek.

Oda Başkan Vekili Erdal Atalay ve beraberindekiler, Güvenpark yakınındaki ışıklarda bir araya gelerek, yoldan geçen taksicileri durdurdu.

Hazırlattıkları Türk bayraklarını taksicilere veren Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü saldırının kendilerini ve bütün Türk milletini derinden yaraladığını ifade etti.

Saldırıya tepki amacıyla bütün taksi duraklarına mesaj gönderdiklerini ve Türk Bayrağı asmalarını istediklerini anlatan Atalay, ''Bu gibi durumlarda Türk milletinin tek yürek olduğunu biliyoruz. Herkesin birlik, beraberlik içinde sağduyulu olmasını diliyoruz. Biz de hazırlattığımız 7 bin Türk bayrağını taksicilerimize dağıtarak tepkimizi ortaya koyacağız'' dedi.

Atalay, bayrak dağıtımının kurdukları ekiplerce gün içinde Ankara'nın işlek caddelerinde devam edeceğini sözlerine ekledi.

-Ankara'da sağlık çalışanı bir grup, saldırıyı protesto etti-

Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, Hakkari'deki terörist saldırıyı protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Sağlık Bakanlığı önünde toplanan sağlık çalışanları, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı.

Büyük bir Türk bayrağı açan gruptakiler, saldırıda şehit olanlar için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Gruptakiler, şehitler için dua da etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, 24 vatan evladının şahadet haberinin, milletin yüreğine bir kor gibi düştüğünü söyledi.

Şehit annelerine seslenen Kahveci, ''Vatanın her karışında, alınan her nefeste sizin yetiştirdiğiniz evlatların hakkı var. Siz bu vatana bir evlat kurban ettiniz, şimdi kalbimizde en eşsiz yerdesiniz'' dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı

-Öğrencilerden teröre lanet-

Kızılay Güvenpark'ta toplanan öğrenci grupları, saldırıyı kınayan sloganlar attı. Ellerinde Türk Bayrağı taşıyan öğrencilere çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Öğrenciler, şehit askerlerin isimlerini teker teker saydı. Bu sırada diğer öğrenciler de ''burada'' diyerek karşılık verdi.

Bir süre Güvenpark'ta kalan öğrenciler, başka grupların da katılımıyla Sakarya Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. Öte yandan Ankaray'dan çıkan başka öğrenci grupları da ellerindeki bayrakları sallayarak diğer arkadaşlarına katıldılar.

Kızılay esnafı da saldırıya tepkisini göstermek amacıyla iş yerlerine Türk Bayrağı astı.

AMASYA SABAHA KADAR UYUMADI

Hakkari'deki hain saldırıyı kınamak için Amasya merkezde toplanan bir grup, akşam saatlerinde başladığı eylemini sabaha kadar sürdürdü.

Kamu-Sen Amasya İl Temsilciliği'nin organizesinde akşam saatlerinde bir araya gelen grup, Yavuz Selim Meydanı'nda toplandı. Grubun sabaha kadar devam eden eyleminde Kuranı Kerim okundu, dua edildi.

Grup adına açıklamada bulunan Kamu-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi, milletin uyanması için uyumadıklarını söyledi.

Artık dayanamadıklarını ifade eden Terzi, ''İçimiz yanıyor. 24 fidan nasıl can verdiyse bizde her an canımızı vermeye hazırız. Bir gece uykusuz kalmanın hiçbir önemi yok. Devletimizin çok güçlü olduğuna inanıyoruz. Terör olaylarının bitmesini istiyoruz'' dedi.

Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜDKAD) Amasya Şube Başkanı Fatma Ünal'da eyleme destek veren herkese teşekkür ederek, ''Acımız büyük, söyleyecek bir şey yok, dileğimiz bu milletin şuurunun yerine gelmesi ve bu uykudan uyanması başka bir amacımız yok''diye konuştu.

Sabaha kadar devam eden eylem sonrasında grup olaysız dağıldı.

İSTANBUL ROMAN DERNEKLERİ BİRLİĞİ TERÖRÜ KINADI

İstanbul Roman Dernekleri Birliği, “Terör olaylarına bir son verilmesini, barıştan yana çözümlerin acilen gerçekleştirilmesini ve bundan sonra hiçbir ananın gözyaşının akıtılmamasını romanlar olarak istemekteyiz” dedi.

İstanbul Roman Dernekleri Birliği, Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı saldırı nedeniyle bir mesaj yayımlamadı. Terör olaylarına bir son verilmesi, bundan sonra hiçbir ananın gözyaşının akıtılmaması, barıştan yana çözümlerin acilen gerçekleştirilmesi ve bu konuya acil çözüm getirmesi istenen mesajda, şöyle denildi:

“Biz Türkiye’de yaşayan Romanlar olarak her zaman toplumun huzur ve refahından, barıştan yana olduk bundan sonrada bu duruşumuz devam edecek. Çözüm için ne katkı gerekiyorsa en büyük yurttaşlık görevimiz olarak yapmaya hazırız. Ülkenin huzur ve düzenini bozan bütün terör olaylarını lanetliyor esefle kınıyoruz. Tüm Türk milletinin başı sağ olsun.”

Erzurum

Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Hakkari'deki hain saldırıyı protesto amacıyla yürüyüş düzenlendi. Aralarında Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerinde bulunduğu kalabalık grup, kampüs içerisinde toplanarak, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Havuzbaşı anıtını takiben Cemal Gürsel caddesine kadar yürüdü.

100. yıl anıtı önünde toplanan grup, daha sonra dağıldı.

-Konya-

Konya'nın Akşehir ilçesinde Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören yaklaşık 2 bin öğrenci, Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Stadyum kavşağında toplanan öğrenciler, 24 Ağustos Bulvarı Cumhuriyet Meydanı ve Akşehir Batı Cephesi Karargahı önüne kadar kortej halinde slogan atarak, Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi önüne kadar yürüdü.

Burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşe katılanlar daha sonra sessiz şekilde dağıldı.

-Antalya-

Antalya'da Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilciliği tarafından Kışlahan Meydanı'nda düzenlenen eyleme, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı. Hain saldırıda şehit olan askerler için dua okunan eylemde vatandaşlar, sloganlar atarak terörü lanetledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, Türk milletinin vatan evlatlarının şehit düşmesine tahammülünün kalmadığını söyledi.

-Nevşehir-

Nevşehir'de Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık bin kişi, Türk bayrakları açarak terör örgütü aleyhine slogan attı.

Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, terörü ve destekçilerini lanetle kınadıklarını ifade ederek, ''Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Milletimizin ve devletimizin bekası için acımızı içimize akıtıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hesapları olanlar dört bir koldan saldırıyor. Bu devlet bizim, sahip çıkalım'' diye konuştu.

Çetin'in açıklamaları sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Açıklamanın ardından sloganlar atarak yürüyüş yapan gruba, yoldan geçen vatandaşlar da araçlarının klaksonlarına basarak destek verdi. Grup, yürüyüşün ardından sessiz şekilde dağıldı.

Bu arada, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği de Atatürk Bulvarı üzerinde protesto gösterisi düzenledi. Burada açıklama yapan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, terörü şiddetle kınadığını belirtti.

-Muğla-

Muğla'da Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan ve internet sitelerinden haberleşerek bir araya geldikleri öğrenilen bir grup vatandaş, terör örgütü aleyhine slogan atarak, Muğla-Aydın yol kavşağında bulunan Şehitler Anıtı'na kadar yürüdü.

Şehitler Anıtı'nda hain saldırıyı protesto eden vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile şehitlere saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Şehitler için dua edilmesinin ardından vatandaşlar sessiz şekilde dağıldı. Protesto yürüyüşüne çok sayıda bedensel engelli vatandaşın da katıldığı görüldü.

Bu arada, minibüslerinin ön kısmına Türk bayrağı asan yaklaşık 50 minibüs sürücüsü, Muğla kent merkezinde bir süre tur atarak yaşanan hain saldırıyı protesto etti.

-Afyonkarahisar-

Afyonkarahisar'da Türkiye Kamu-Sen önderliğinde çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi ile vatandaşların katılımıyla Anıtpark'ta ''Teröre Lanet Mitingi'' düzenlendi.

Mitingde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

Geniş güvenlik önlemi altında Bankalar Caddesi'nden Kurtuluş Caddesi'ne yürüyen grup, daha sonra sessiz şekilde dağıldı.

-Kocaeli-

Kocaeli'de İlhan Çınar Alanında toplanan Karamürsel Alp Anadolu ve Karamürsel Anadolu lisesi öğrencileri, ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehitler için 1 dakika saygı duruşunda bulunan grup ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra da tekbir getirip slogan atarak İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinden yürüyüşe geçen grup zaman zaman caddede ulaşımı kapattı. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı yürüyüşte öğrencilere esnaf ile vatandaşların da alkış ve sloganlarla destek verdikleri görüldü. Bir süre slogan atmaya devam eden öğrenciler polisin uyarısı üzerine dağıldı.

Gölcük ilçesinde de Anıt Park'ta toplanan aralarında lise öğrencileri, tersane işçileri ile Harb-İş Gölcük Şubesi üyelerinin bulunduğu grup, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Haldun Karabacak, söz konusu mitingin birlik, beraberlik ve kardeşlik mitingi olduğunu söyledi.

Gebze'de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gebze Şubesi üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarını taşıyarak Gebze Şehitliğinde toplandı. Burada şehitler için Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından açıklama yapan Dernek Başkanı Önder Kılıçarslan, yetkililerin söylemlerinin artık sözde kalmasını istemediklerini belirtti.

Bir süre daha dua eden grup daha sonra dağıldı.

-Edirne-

Edirne'de ellerindeki Türk bayraklarıyla, Edirne Belediye önünde toplanan aralarında çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve öğrencilerin bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, terörü lanetleyen sloganlar atarak, Çilingirler Caddesi'ni geçerek Saraçlar Caddesi'ne geldi.

Şehitlerin tek tek isimlerinin okunması üzerine kalabalık topluluk hep bir ağızdan ''burada'' dedi. Şehit isimleri okunurken topluluktan bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Kamu-Sen Edirne İl Başkanı Alim Kanpolat, burada yaptığı konuşmada, acılarını anlatmaya kelimelerin yetmediğini, öfkelerinin çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

Konuşmanın ardından Alperen Ocakları Edirne Şubesi üyeleri, eğlence ve yarışma programlarına devam eden televizyon kanallarına tepki gösterdi. Cankaloğlu'nun açıklamasını ardından bir televizyon yere atılarak kırdı.

Grup daha sonra Atatürk Anıtı'na yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup dağıldı.

-Yozgat-

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada, 23 askeriyle birlikte şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in memleketi Yozgat'ta Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından ''Teröre Lanet Mitingi'' düzenlendi.

Şehit Üsteğmen Murat Bek'in cenaze töreninden önce çok sayıda vatandaş ve bir grup lise öğrencisi, Cumhuriyet Meydanı'na doğru terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Grup, Lise Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesi önünde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Yozgat'ın eski bağımsız Belediye Başkan adaylarından Bekir Korkmaz, terörü protesto etmek için giydiği Türk bayrakları ve eline aldığı kazma ve kürekle eylem yaptı.

-Zonguldak-

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Cumhuriyet Alanın'da toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan attılar.

Burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua edildi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin terörü lanetleyen konuşmalarının ardından şehitlerin tek tek adları okundu, vatandaşlar hep birlikte ''burada'' diye bağırarak temsili yoklamaya katıldı.

-Karabük-

Karabük Belediyesi önünde toplanan sivil toplum örgüt üyeleri, siyasi partiler ve üniversite öğrencileri düzenlenen mitingle kınadı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütünü kınayan sloganlar atan grup daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyarak yürüyüşe geçti.

Yolu trafiğe kapatan yaklaşık bin kişilik grup, Kemal Güneş Caddesi'nden PTT Caddesi'ne doğru yürüyüşünü sürdürdü. Çevredeki vatandaşlar da ıslık ve kornalarla gruba destek verdi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin terörü lanetleyen konuşmalarının ardından şehitlerin tek tek adları okundu, vatandaşlar hep birlikte ''burada'' diye bağırarak temsili yoklamaya katıldı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

-Bursa-

Bursa'da, terör saldırılarını protesto eden lise öğrencilerinden oluşan kalabalık bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla şehitliğe yürüdü.

Üzerlerindeki okul kıyafetleriyle Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin lise öğrencisi, İstiklal Marşı okuduktan sonra Pınarbaşı Şehitliğine doğru yürüyüşe geçti.

Fevzi Çakmak Caddesi güzergahını izleyen grup, Şehreküstü Meydanı'na ulaştığında, öğrencilerden biri 24 şehidin adını tek tek okudu, diğer öğrenciler her şehit için ''burada'' diye karşılık verdi.

Bu arada, dikiz aynalarına siyah kurdele takan, araçlarını Türk bayraklarıyla donatan taksi dolmuş sürücüleri de korna çalarak öğrencilere destek verdi.

Pınarbaşı Şehitliğine ulaşan grup, burada İstiklal Marşı okuyup, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra şehitliğe giren öğrenciler, dua okuduktan sonra dağıldılar.

Trabzon'da Türkiye Kamu-Sen'in organizasyonunda Trabzon Valiliği önünde toplanan yaklaşık 3 kişilik grup, Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. Açtıkları dev Türk bayrakları ile slogan atarak terörü protesto eden gruptakilere, güzergahta bulunan esnaflar ve vatandaşlarda destek verdi.

Topluluk, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.

-Osmaniye-

Osmaniye'de de yaklaşık 500 kişilik grup, Hakkari'deki hain saldırıyı protesto etmek amacıyla kent merkezinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile çeşitli sloganlar atan grup terörü lanetledi.

Kayseri-

Kayseri'de Çoğunluğu öğrencilerden oluşan gruplar, kent merkezinin farklı cadde ve sokaklarından ellerinde bayraklarla yürüyerek, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanarak terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak Kartal Şehitliği'ne doğru yürüyüşe geçti. Kaldırımda ve otobüs duraklarındaki vatandaşlar alkışlarıyla, araçlarda da klakson çalarak gruba destek verdi.

-Erzincan-

Erzincan'da, Türkiye Kamu-Sen Erzincan Temsilciliği, Ülkü Ocakları Erzincan Şubesi ve öğrenci grupları, saldırıya tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Gruptakiler yapılan basın açıklamasının ardından kortej halinde Ordu Caddesi üzerinden Erzincan Askerlik Şubesi'ne gitti. Askerlik şubesinin önünde toplanan grup, şehit askerlerin isimleri tek tek okunurken, ''burada'' şeklinde cevap verdi. Gruptakilerden 4 kişi daha sonda askerlik şubesine girerek, askere alınmaları için dilekçe verdi.

Buradan slogan atarak ayrılan grup, sessiz şekilde dağıldı.

Bu arada, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzümlü Esence Dağı Cumhuriyet Zirve Tırmanışı bu yıl şehitler anısına gerçekleştirilecek.

Bu yıl 22-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek etkinlik kapsamında yapılması düşünülen eğlence programları da terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

Ankara-

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde, Nallıhan Belediye başkanı Adnan Okur, Sarıyar Belediye başkanı Halil Ünsal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşların bulunduğu grup Nasuh Paşa Cami önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak yürüdü.

-Malatya-

Malatya'da, Eski belediye meydanında toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Kışla Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde toplanan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Gruptakiler, şehit isimleri okununca hep birlikte ''burada'' diyerek karşılık verdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından grup dağıldı.

Öte yandan Malatya Müftü Vekili Cengiz Yağcı, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldıracaklarını bildirdi. Gıyabi cenaze namazını kendisinin yarın öğle namazı sonrasında Yeni Cami'de kıldıracağını belirten Yağcı, ayrıca şehitler için hatim indirileceğini ve dua edileceğini söyledi.

-Tokat-

Tokat'ın Niksar ilçesinde de hain saldırıyı protesto etmek amacıyla bir paylaşım sitesi ve SMS aracılığıyla bir araya gelen çok sayıda öğrenci, Keşfi Meydanı'nda toplandı. Meydandan Şehitler Meydanı'ndaki Şehitler Saat Kulesi'ne kadar yürüyen öğrenciler, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı önüne gitti. Burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, terörü lanetledi. Gruptaki bir kişi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Özkul'a Türk bayrağı verdi.

Daha sonra Şehit Mahmut Güler Polis Merkezi'ne giden öğrenciler, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser Ali Kaya'ya, Türk bayrağı verdi. Öğrenciler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dağıldı.

-Kahramanmaraş-

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencileri kampüste şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirdi.

Avşar Yerleşkesi, Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup üniversite öğrencisi ellerinde Türk Bayrakları ile Rektörlük binası önündeki meydana kadar yürüdü. Terör örgütü PKK aleyhine slogan atan öğrenciler daha sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından öğrenciler sessizce dağıldı.

Kırklareli

Kırklareli'de, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri Şevket Dingiloğlu Parkı'nda ortak basın açıklaması ile hain saldırıyı kınadı. Grup adına konuşan Memur-Sen Kırklareli Şubesi Başkanı Selahattin Karanfiller, Türkiye'nin birliği ve demokrasisine yapılan saldırıyı lanetle kınadıklarını söyledi.

Karanfiller, son günlerde terörle mücadelede atılan kararlı adımlarla, tükenme noktasına gelen terör örgütünün bu tip eylemlerle kirli yüzünü ifşa etmeye devam ettiğini belirtti.

Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülveren Güdücü de dernek binasında yaptığı açıklamada, hesap sormaya İmralı'dan başlanılması gerektiğini kaydetti.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde Devlet Hastanesi önünde toplanan 500 kişilik öğrenci grubu, ellerinde Türk bayraklarıyla, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'', ''Vize uyuma şehidine sahip çık'', ''Her Türk asker doğar'' şeklinde slogan attı.

-Rize-

Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, hain saldırıyı nefretle kınadığını, bu tür eylemlere katılanları, yardım ve yataklık yapanları lanetlediğini belirtti.

Ülkesini cesurca savunan şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklere de acil şifalar dileyen Erdoğan, ''İnanıyorum ki ülkemizi acıya boğan bu olaydan milletimiz birlik ve beraberliğiyle daha da güçlenerek çıkacaktır'' dedi.

Rize Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Başkanı Güven Aksoy ise Türkiye'yi bölmek amacıyla vatan evlatlarına dağlarda pusu kuran, şehirlerde bomba patlatan teröristlerin emellerine ulaşamayacağını ifade etti.

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel de hiçbir demokratik hakkın silah ya da şiddetle aranamayacağını vurgulayarak, bu ve benzeri eylemlerin hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağını belirtti.

Rize Üniversitesi (RÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, şehit ailelerine, yakınlarına, Türk silahlı Kuvvetlerine ve emniyet teşkilatlarına sabır dileyerek, ''Ülkemizin birçok alanda yapmış olduğu atılımlarını, istikrarlı büyümesini, huzur ve kardeşlik ortamının yeniden güçlenmesi ile özgürlük alanlarının genişletilmesini istemeyen düşman ve onların uzantıları tarafından insanlığa sığmayan, terör belasına destek vermek suretiyle milletimizin moral ve motivasyonunu engellemek isteyenlerin planladığı hain saldırıları kınıyoruz'' dedi.

-Gümüşhane-

Gümüşhane-Bayburt Bölgesi Baro Başkanı İsmail Taştan, seferberlik çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, ''Yeter ki bu terör bitsin, bitmiyorsa alın bu milleti askere, kanımızın son damlasına kadar savaşalım'' şeklinde konuştu.

Gümüşhane Kent Konseyi'de mesajında, milli birlik ve beraberliğin düşmanı olan terör örgütünün hain saldırılarını kınadıkları bildirdi.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, son günlerde artan hain saldırıları ve terörü lanetle kınadıkları ifade edildi.

-Çorum-

Memur-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Başbekleyen, terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, tüm halkı sükunet içinde birlik ve beraberliğe davet etti. Başbekleyen, ''Türkiye'de yaşayan tüm insanların ortak değerleri var. Özellikle din birliği, Türk-Kürt kardeşliği ve tüm halkların kardeşliği, böyle zamanlarda ön plana çıkarılmalı. Sivil bir anayasa çerçevesinde insanlarımız bir araya getirilmelidir'' dedi.

Hitit Sanayici ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) Başkanı Ahmet Benli de Hakkari ve Bitlis'te düzenlenen hain saldırıların tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü ifade etti.

Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) Temsilcisi Eyüp Bener ise ülkenin geleceğini karartmak isteyen şer odaklar tarafından ortaya konan bu saldırıları lanetlediklerini belirtti.

Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) Başkanı Ethem Zobacı de hain saldırıların Türkiye'nin doğusundan ve batısından pek çok ailenin ocağına ateş düşürdüğünü ifade etti.

-Burdur-

Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'na toplanan sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, ellerinde Türk bayrakları ile terörü lanetledi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ile MAKÜ'lü öğrencilerin de katıldığı mitingde konuşan Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Hasan Öztürk, acılarını anlatmaya kelimelerin yetmediğini söyledi.

Öztürk, ''Devletimizin bekası, milletimizin birliği için acı gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz. Dik duracağız, birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız'' dedi.

Mitinge katılanlar daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan, Köprübaşı mevkisine kadar yürüdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.