Türkiye Sevdası'nın 354.Tanıtımı Kırklareli'nde yapıldı!

Türkiye Sevdası'nın 354.Tanıtımı Kırklareli'nde yapıldı!

Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından proje çalışması olarak hazırlanan tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası'nın 354.Tanıtımı Kırklareli merkezinde yapıldı.

28-30 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen tanıtımlar sırasında kapsama alanında özellikleri ve güzellikleriyle Kırklareli ve ilçeleri de bulunan ve Mustafa Ermiş, Hasan Öztürk, Radife Şen Kayaoğlu, Hatice Opak Bilgin, Alaaeddin İkican ve Nevzat Bilgiç gibi tanınmış yöre şairlerinden şiirlerin de yer aldığı Türkiye Sevdası bölümlerinden örnekler; Kırklareli Otogarı'ndaki turizmcilere Öğretmenevi'ndeki  öğretmenlere, çarşı esnafı temsilcilerine; simitçilere, berberlere, ayakkabı boyacılarına ve çayocağı işletmecilerine armağan edildi.
 
Şiir yorumcusu üniversiteli ve liseli öğrencilerle,  Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle görüşüp  ve Şairin Yeri'ni ziyaret eden şiir dostları ile sohbet eden Hafsalı Şair Mülayim ile hararetli şiir dinletisi gerçekleştiren Hikmet Okuyar, Şair Mülayim'e de Türkiye Sevdası verdi.
 
Giresun Musiki Cemiyeti  Müzik Topluluğu konserine de katılan Şüsiyad Başkanı Okuyar, Eski Giresun Valisi Mustafa Yaman'a, Proğram sunucusu Şiir Yorumcusu Canan Pir'e de Türkiye Sevdası armağan etti. Kuliste topluluk mensubu ses sanatçılarıyla da Türkiye Sevdası üzerine kısa bir söyleşi yapan ve bazı topluluk mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra 2011 Hikmet Okuyar Yaz Etkinlikleri için çalışmalara başladığını bildiren Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, Türkiye Sevdası'nın 355. TanıtımıTekirdağ'da yapacaklarını; daha sonra da Giresun Atapark'da, Canik Dağları ile irtibatlı 2200 Rakımlı Dünyaca Ünlü Gizemli Eğribel Tepesi'nde, Kınık Obası'ndaki  Çemiççi Gözesi Başında da Yozgat Şarıkaya Kaplıcaları Parkında da Türkiye Sevdası konulu şiir sergisi açacaklarını söyledi. 
 
Kırklareli'nin ünlü medya mensuplarından Şebingülü dostu halk bilimcisi  kültür sanat öncüsü Üstad  Nazif Karaçam'ı da malikanesinde ziyaret ederek Türkiye Sevdası armağanlarıyla proje çalışmaları hakkında bilgilendiren Şüsiyad Başkanı Okuyar, ziyaret sonrasında yeni çalışmaların hazırlığına başlayacağını söyledi.   

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.