Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisinde

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisinde

Türkiye, bu akşam saatlerinden itibaren Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışlara ilave olarak akşam saatlerinden itibaren Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye, Siirt, Şırnak ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle, güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeyinde, sabah saatlerinde Doğu Anadolunun kuzeydoğusunda ve akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdenizde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; İç Anadolu'nun kuzeyinde, sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ve akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli olunması gerekiyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların öğle saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye, Siirt, Şırnak ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. (16)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. (16)

İZMİR: Parçalı bulutlu (23)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (24)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (20)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı gececek. Rüzgar; sabah saatlerinde batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. (6)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (16)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik) sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı, iç ve güney kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç Ege sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Osmaniye, K.Maraş ve Hatay çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, doğusu ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin kuzeyinde batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu karadeniz ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağışlı gececek. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yükseklerinde, karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. .

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğusunda, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin kuzeydoğusunda sabah saatlerinde batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.