'Türkiye 'süper güç' olma yolunda'

'Türkiye 'süper güç' olma yolunda'

Başbakan Erdoğan'ın 10 bakan ve 100 iş adamı ile birlikte yaptığı Yunanistan çıkarması, İngiliz basınında da yer buldu.

The Guardian gazetesi, bölgesinde süper güç olma yolunda kaydettiği gelişme ve G20 üyeliği ile ekonomik büyüme potansiyeline bakıldığında Türkiye'nin göz ardı edilemeyecek bir statü değişimi sürecinden geçtiğine dikkat çekti.

The Guardian, Yunanistan'da kırmızı halıların daha önceki ziyaretlerden farklı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın yoluna serildiğinine dikkat çekerek Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da, "Biz her iki ülkenin birbirine karşı bir yarış içinde olduğu zihniyetini değiştirmeye çalışıyoruz." sözlerine yer verdi.

Haberde ayrıca iki ülkenin son 30 yılda üç kez neredeyse savaşın eşiğine geldiğini şu anda ise en önemli sorunun Ege karasuları sorunu olduğu hatırlatıldı.

TÜRKİYE'NİN BİRKAÇ YIL ÖNCE YUNANİSTAN'A YARDIM ELİ UZATACAĞI DÜŞÜNÜLEMEZDİ

Yapılan ziyareti 'devrim' olarak adlandıran The Guardian, amacın Yunanistan'ın ekonomik krizden kurtarılmasına yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Gazete, Yunanlılara göre, Türkiye gibi rakip bir ülkenin Yunanistan'a bir gün yardım eli uzatacağının düşünülemez bir durum olduğunu aktardı.

Haberde bazı Yunanlı analistlerin, daha önce ekonomik krizden geçen Türkiye'nin Yunanistan'a nasihat vereceği görüşlerine yer verildi. Gazete, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitrsi Druças'ın da Türkiye'de iş dinamiklerinin seyrinin çok etkileyici olduğuna dair ifadelerine yer verdi.

Etiketler :