Türkiye yalnız değil, Kosova her zaman, sizinle olacak.

Türkiye yalnız değil, Kosova her zaman, sizinle olacak.

Kosova'nın başkenti Priştine'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'deki afetzedelere destek için başlatılan "Umut için Sanat" bağış kampanyası düzenlendi.

PRİŞTİNE (AA) - Kosova'nın başkenti Priştine'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'deki afetzedelere destek için başlatılan "Umut için Sanat" bağış kampanyası düzenlendi.

Etkinliğe, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz'ın yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, ülkede görevli kurum temsilcileri, iş adamları ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Osmani, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kosovalıların depremzedelerin acısını paylaştığını ve acılarını dindirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Depremzedelere yönelik yapılacak her yardımın onlar için büyük anlam ifade ettiğini belirten Osmani, "Halkımız, Kosova halkı, her zaman birbirinin yanında olma geleneğine sahiptir. Şubat ayında yaşanan yıkıcı depremin ardından nasıl Türk devletinin yanındaysak, dayanışmayı da sürekli geliştirdik ve yardımımıza ve desteğimize daha fazla ihtiyaç duyan Türk vatandaşları için insan ruhunu göstermek için bu gece bir kez daha buradayız." dedi.

Konuşmasının son bölümünü Türkçe tamamlayan Osmani, "Türkiye yalnız değil, Kosova her zaman, her zaman sizinle olacak." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Angılı da kampanyaya katılanların, umudun paylaşarak çoğaldığının canlı örneğini teşkil ettiğini dile getirerek, "Yaşadığımız bu büyük deprem felaketinde sadece Türk milletinin kenetlendiğini görmedik, aynı zamanda dünyanın dört köşesindeki milletlerin de Türkiye'ye yardım için seferber olduğunu gördük. Türkiye'nin, milletler ailesinin sevilen, sayılan bir ferdi olduğunu hepimize göstermesi bakımından bizim için bunun anlamı büyüktür." diye konuştu.

"Umut için Sanat" bağış kampanyası kapsamında yaklaşık 40 Kosovalı sanatçının eserleri satışa çıkarıldı ve satıştan elde edilecek gelir Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği aracılığıyla depremzedelere gönderilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.