Türkiye'deki deprem bölgesine ATİB'in yardımları devam edecek

Türkiye'deki deprem bölgesine ATİB'in yardımları devam edecek

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İmam Cengiz, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Avrupalı Türklerin...

KÖLN (AA) - Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İmam Cengiz, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Avrupalı Türklerin deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için seferber olduklarını söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde genel merkezi bulunan ATİB'de düzenlenen iftar programı öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Cengiz, ATİB'in yardım faaliyetleri hakkında bilgi vererek, uzun vadede yardımların devam edeceğini söyledi.

Cengiz, “Deprem bölgesindeki dört bölgede çadır, çadır kent ve çadır mahalle, üç bölgede de konteynerlerimiz kuruluyor. Yaptığımız tespitler noktasında konteynerlerimizin bir kısmını Nur Dağı'nın kırsal bölgesine kuruyoruz. 5 bölgede ise her gün sıcak yemeklerimiz veriliyor.” dedi.

Yardım faaliyetlerinin uzun vadeli planlamaları dahilinde bir - iki yıl süreceğini ifade eden Cengiz, “Bize teslim edilen yardımları peyderpey sahaya inerek mağdurlara direkt ulaştırma noktasında bir gayretin ve bir planın içerisindeyiz. Konteynerler bunun bir parçası. Çocuk giydirmeleri, okul yardımları ve kurban yardımları gibi planlarımız var. Bu noktada Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine birebir ulaştırma görevini üstleniyoruz.” ifadesini kullandı.

ATİB genel merkezinde düzenlenen ve sivil toplum kuruluşu ile dernek temsilcilerinin yer aldığı iftara, Türklerin yanı sıra Almanlar da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.