Türkiye'den Irak'a Bahçeli Notası

Türkiye'den Irak'a Bahçeli Notası

Türkiye Kerkük'e gidecek Bahçeli için Irak ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni notayla uyardı.

TÜRKİYE, Ramazan Bayramı'nda Irak'ın Kerkük kentine gidecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyetin can güvenliğinin sağlanması için Irak ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni notayla uyardı.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre; MHP Genel Merkezi, Bahçeli'nin Kerkük ziyaretiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunarak, ziyaretin ayrıntılarına ilişkin bilgi verip, gereken güvenliğin sağlanması için girişimlerin yapılmasını istedi.

BAĞDAT VE ERBİL'E BAHÇELİ UYARISI

Dışişleri Bakanlığı bunun üzerine Bağdat Büyükelçiliği aracılığıyla merkezi yönetim ve Erbil Başkonsolosluğu üzerinden de Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne birer yazı göndererek Bahçeli ve beraberindekilerin can güvenliklerinin sağlanması için tüm yerel makamların gereken her türlü önlemi almasını istedi. Yetkililer şu bilgiyi verdiler:

 

MESAJ NET: KILINA DOKUNDURTMAYIZ

"Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 2 Ağustos'ta Kerkük'e yaptığı ziyarete gösterilen tepki nedeniyle, MHP Genel Başkanı'nın daha önceden açıkladığı Kerkük ziyaretinin iptali söz konusu değil. İletilen notalarda Bahçeli'nin Kerkük Camii'nde bayram namazını kılacağı özellikle belirtildi. Güvenlikle ilgili verdiğimiz mesaj son derece nettir. Hiç bir vatandaşımızın kılına dokundurtmayız."

KARŞILIKLI TEPKİ

Davutoğlu ay başında Erbil'e yaptığı ziyaretin ardından Kerkük'e geçmişti. Bağdat yönetimi, kendilerine haber verilmeden yapılan bu ziyarete, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne bir nota vererek tepki göstermiş, Ankara da aynı yöntemle Irak'a karşılık vermişti. IrakBaşbakanı Nuri Maliki'nin danışmanı da "Türkiye çok açık biçimde Irak'ın işlerine karışıyor, T.C. Büyükelçiliği kapatılmalı, Davutoğlu'nu tutuklama hakkımız var" açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.