Türkiye'den İsrail'e cevap

Türkiye'den İsrail'e cevap

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in uluslararası sularda sivilleri öldürdüğünü, her şeyden önce bunun sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Toplantıda Davutoğlu'na, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun Mavi Marmara gemisi ile ilgili Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullandığı, bununla ilgili değerlendirmesi soruldu. Davutoğlu BM tarafından saldırının soruşturulması için oluşturulan komisyonun konuyu tarafsız şekilde detaylı inceleyeceğini, Türkiye'nin bu konuda hiçbir sorumluluğunun söz konusu olmadığını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu: "İsrail uluslararası sularda sivillerin öldürülmüş olmasının sorumluluğunu başka bir tarafa yükleyemez. Çok açık bir durum vardır. İsrail uluslararası sularda sivilleri öldürmüştür. Her şeyden önce bunun sorumluluğunu üstlenmeleri gerekir. Kurulan uluslararası komisyonun bu konuda yapacağı çalışmalara güveniyoruz. Neticesinde uluslararası hukuka uygun şekilde sorumluların belirlenecektir. Türkiye kendi vatandaşlarının hukukunu korumaya kararlıdır." 

 

CİHAN

Etiketler :