Türkiye'den, Kosova'da Türk dilinde eğitim gören çocuklara tablet hediyesi

Türkiye'den, Kosova'da Türk dilinde eğitim gören çocuklara tablet hediyesi

"Kosova'da Türkçe Eğitimde Teknolojik Atılım Projesi" kapsamında ülke çapında Türk dilinde eğitim gören ilkokul birinci sınıf öğrencilerine...

PRİŞTİNE (AA) - "Kosova'da Türkçe Eğitimde Teknolojik Atılım Projesi" kapsamında ülke çapında Türk dilinde eğitim gören ilkokul birinci sınıf öğrencilerine tablet dağıtıldı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Kosova Türk Öğretmenler Derneği iş birliğinde, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Priştine şubesinde düzenlenen dağıtım törenine, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar ile Kosova'da görev yapan Türk kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bakan Damka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tablet dağıtım projesinin geçen yıl Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Kosova ziyareti sırasında ortaya çıktığını söyledi.

Parti olarak Kosova'daki Türk eğitiminin kalitesini sürekli olarak yükseltmeye odaklandıklarını aktaran Damka, "Bu yıl da birinci sınıfa başlayan minik çocuklarımıza Kosova genelinde yaklaşık 200 tablet hediye edildi." dedi.

Kosova'da görevli Türk askerinin de kırtasiye malzemesiyle çanta dağıtımı yaptığını aktaran Damka, "Akıllı tahtalar ve tabletlerle çocuklarımızın günümüzde 21. yüzyılda dijital bir ortamda daha güzel bir eğitim alacaklarına inancımız tamdır." diye konuştu.

Büyükelçi Sakar da Kosova'daki Türk topluluğuna hizmet edecek donanımlı, bilinçli ve eğitimli çocuklar yetiştirmede esas sorumluluğun eğitimcilere düştüğünü ifade ederek, "Hedefimiz, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesine imkan tanıyarak ileride devralacakları Türkiye-Kosova kardeşlik bayrağını çok daha ileriye taşıyacak bireyler haline gelmelerini sağlamaktır. Bu hedefe ulaşabilmek için çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak mecburiyetindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Tabletlerine kavuşan öğrenciler, hediyelerinden ötürü Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Ülke genelindeki Türk öğrenci ve öğretmenlere geçen yılda 2 bin 860 tablet dağıtılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.