Türkiye'den Libya için açık hassasiyet uyarısı

Türkiye'den Libya için açık hassasiyet uyarısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Libya'yla ilgili kararına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu peşpeşe açıklamalar geldi.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Libya'yla ilgili kararına ilişkin olarak, ''Şimdi uluslararası meşruiyet sözkonusu, bu çerçevede hareket edilmesinin doğru olduğu kanaatindeyiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin birden 'nükleer enerjiden vazgeçiyorum' demesi doğru değil'' dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün Libya'nın derdi bizim derdimizdir. Libya'da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya'da tarafların, ellerini vicdanına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz'' dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM'nin Libya için aldığı kararı benimsediklerini, sivil kayıpların durması için her adıma hazır olduklarını söyledi. Davutoğlu, 'Umarız bu karar sonrası saldırılar durur, akan kanın bir an önce durması gerekmektedir.' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :