Türkiye’nin Brad Pitt’i Burhan Sırma’yı HABERVOLE buldu…..

Türkiye’nin Brad Pitt’i Burhan Sırma’yı HABERVOLE buldu…..

Türkiye’nin Brad Pitt’i Burhan Sırma’yı HABERVOLE buldu…..Kısa bir süre önce vizyona giren “Karımı Gördünüz Mü” filminde rol alan Burhan Sırma; HABERVOLE Yazarı Tansu Sarı’ya konuştu…. Filmin başrol oyuncuları Peker Açıkalın ve Ivana Sert arasında yaşan

Filmin başrol oyuncuları Peker Açıkalın ve Ivana Sert arasında yaşanan ve mahkemeye kadar uzanan “MOTOR” gerilimi; Brad Pitt’e benzetilmesini; ve dizilerle ilgili düşüncelerini sorduğumuz Burhan Sırma ile aile yaşantısı; spor dünyasını; Yeşilçam’daki yaşanan ilginç olayları değerlendirdik…. İşte noktasına virgülüne dokunmadan Burhan Sırma’nın açıklamaları:
 
TANSU SARI: Burhan Sırma kimdir kısaca kendinizden bahseder misiniz?
 
BURHAN SIRMA: 3 Ağustos 1973 yılında İstanbul’da doğdum… Aslen Selanik göçmeniyim….İstanbul Üniversitesi Turizm-İşletme mezunuyum….. Kariyerime ilk olarak 2 defa Türkiye Dans Şampiyonu olarak başladım.Oradan Üstad Hakan Peker’in yanında dansçılıkla devam ettim…. Ardından benim uzun saçlarım insanların dikkatini çekince bana yapımcılardan saç-tasarım modelliği teklifleri gelmeye başladı ve Türkiye’de bu işi yapan ilk kişilerden biriyim… Buradan mankenlik ve podyum dünyasına sevgili ağabeyim Yaşar Alptekin’in yanına geçişim başladı… Kendisine çok şey borçluyum….. Uzun yıllar kurumsal firmalara fotomodellik ve tanıtım mankenliği yaptım…. 1998 yılında Türkiye Erkek Güzeli 3’üncüsü oldum…. Bodrum’da yaşamaya başladım ve orada 2004 yılına kadar saç-tasarım mankenliği yaptım… …. Birçok kurumsal firmanın reklam filmIerinde yer aldım…. Engin Altan Düzyatan’ın sunduğu “Canlı Para” adlı yarışma programında ilk canlı yayın konuğuydum….2017 yılında Yılbaşı Gecesi TRT 1′ de Ertem Şener’in sunduğu “Kendi Düşen Ağlamaz” adlı yarışmada büyük para ödülünü kazandım ve sonrasında bu yarışmanın “Kamera Arkası Yüzü” seçildim…
 
TANSU SARI: Biraz da oyunculuğunuza geçiş yapalım… Oyunculuk serüveninizden bahseder misiniz?
 
BURHAN SIRMA: İlk olarak KANAL D’de yayınlanan ve başrolünü Arzum Onan’ın oynadığı “Yeni Sahra” adlı dizide yakışıklı bar müşterisini canlandırdım….. 1453 Fetih filminde Bizans İmparatoru Konstantin’in oğlunun en yakın arkadaşı Theofolis rolünde yer aldım…. Uzun sarı saçlı ve mavi gözlü olmam; Selanik göçmeni oluşum bana avantaj sağladı….
 
TANSU SARI: Burada araya girmek istiyorum… Herkesin büyük merakla izlediği Kurtlar Vadisi dizisinde Rus mafyası rolünün size geldiğini biliyorum… Neden kabul etmediniz?
 
BURHAN SIRMA: Artık sinema yapmak istiyordum ve diziden gelen teklifi kabul etmedim…. Ben Avrupa’da da Türkiye’nin en büyük firmalarının model yüzü oldum… Birçok sette de “Brad Pitt’in Türkiye Şubesi” olarak ülkemizi temsil ettim….Kurtlar Vadisi dizisi benim tarzıma uymuyordu… Devlet ve mafya ilişkileri bana çok ters geliyordu ve bu yüzden teklifi elimin tersiyle ittim… Mesela bana Kurtlar Vadisi’nin farklı bir versiyonu olan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” projesinden de teklif gelse kabul etmem….
 
TANSU SARI: Bu aralar Osmanlı tarihini ele alan birçok dizi var… Mesela Diriliş Ertuğrul…. Bununla ilgili düşünceniz nedir? Burhan Sırma’nın tarihi dizilere nasıl bir bakış açısı var?
 
BURHAN SIRMA. Milliyetçi bir kişi olarak şanlı tarihimizi anlatan dizilere çok sıcak bakıyor ve destekliyorum… Bir rol teklifi gelse olumlu olarak değerlendirebilirim…. Bu dizileri yapan yapımcıları gerçekten tebrik ediyorum ve saygı duyuyorum….. Genç neslin de bu tarz dizileri izlemesini tavsiye ediyorum….
 
TANSU SARI: Peki Burhan Sırma tepeden inme mi oyuncu oldu?
 
BURHAN SIRMA: Asla!!! Ben Yeşilçam’ın efsanelerinden Üstatlarım hocalarım Sayın Peker Açıkalın; Sayın Emin Gümüşkaya; Sayın Coşkun Göğen; Sayın Toygun Ateş; Sayın Ferdi Atuner’in yanlarında yetişmiş bir kişiyim ve onlardan çok şey öğrendim….. Yıllarca onların sinema filmleri ve dizilerinde yanlarında bulunup tecrübe edindim… Yani çekirdekten yetiştim….
 
TANSU SARI: Sizi genelde hep Peker Açıkalın’ın projelerinde görüyoruz…. Yakınlığınızın derecesi nedir? Bir de sizi bazı kısa filmlerde de gördük? Kısaca bahsedebilir misiniz?
 
BURHAN SIRMA: Önce kısa filmlerden başlayalım….Kadıköy’ün gerçek hayatını tanıtan; “Gündüzü Olmayan Gün” filminde başrol oyuncusu olarak oynadım…. Diğer kısa filmim olan “Tespih Böceği”nde de Fevzi adlı çocuğunun suçunu üstlenen bir babayı canlandırdım….
 
Sayın Peker Açıkalın’a geçersek; Kendisi benim ustam,akrabam ve ağabeyimdir…. Ondan çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum…. Son 3 sinema filminde birlikte çalıştık… En son “Karımı Gördünüz Mü” filminde birlikte oynadık… Burada Brad Pitt rolü olarak otelde bulunan kişiyi canlandırdım..
 
TANSU SARI: Evet filme yavaş yavaş geçtik… Karımı Gördünüz Mü beklentileri karşıladı mı? Peker Açıkalın ve Ivana Sert arasında mahkemeye kadar uzanan bir dava var… Siz de filmde birlikte oynayan kişi olarak ve Peker Açıkalın’la bu kadar yakın olmanıza rağmen bu durum nasıl ortaya çıktı?
 
BURHAN SIRMA: Her ortamda birlikte olmamıza rağmen Ivana Sert’le herhangi bir olumsuz bir şey yaşanmamıştır… Hatta Ivana Hanım her ortamda Peker Bey’e “Ağabeyim, ustam gibi nezaket içeren söylemlerde bulundu…. Dolayısıyla birbirimize karşı çok saygılı ve sevgi doluyduk… Sette hiçbir problem yaşanmadı… Sayın Peker Açıkalın’ın bir TV programında söylediği “Motor” ifadesinin Ivana Sert Hanım için söylendiğini kesinlikle düşünmüyorum… Bence olay çok farklı yerlere gitti ve gereksiz yere uzatıldı……Film ise maalesef beklentilerimizin çok altında kaldı….
 
TANSU SARI: Artık yurt dışında da size Brad Pitt olarak teklifler geliyor diye duyuyoruz…. Hatta öyle ki : Brad Pitt fanlarının ve sayfalarının da çok ilgisini çekiyorsunuz….
 
BURHAN SIRMA: Brad Pitt Fan Club’leri Sosyal ağlardan sürekli beni takip ediyor ve bana özel mesajlar gönderiyorlar…..Azerbaycan’da da Türk Brad Pitt olarak çok büyük bir hayran kitlem olduğunu duydum… Azerbaycan Space TV’ye geçtiğimiz günlerde röportaj vermiştim ve bu röportajda Azeri halkının da bana büyük ilgisi olduğunu öğrendim…. En kısa zamanda Azerbaycan’a gitmeyi planlıyoruz…..
 
TANSU SARI: Best Model ile ilgili olarak teklifler geliyor mu?
 
BURHAN SIRMA: Şu anda bu yarışmaya yaş sınırından ötürü katılamıyorum. Ancak beni hala Best Model olarak gören sosyal ağ sitelerine teşekkür ediyor ve bu ilgiden dolayı Allah’a şükrediyorum…
 
TANSU SARI: Biraz da spordan bahsedelim… Hangi takımı tutuyorsunuz?
 
BURHAN SIRMA: Beşiktaş taraftarıyım ve ÇARŞI Tribünü’ndenim..Beşiktaş bizim için bir aşk; bir tutkudur… Fenerbahçe kupa maçına çıkmamasını destekliyor ve alkışlıyorum.
 
TANSU SARI: Biraz da ailenizden bahsedelim….
 
BURHAN SIRMA: 22 yıllık evliyim ve 3 çocuk babasıyım… Büyük oğlum Aziz 17 yaşında ve benim izimden gidiyor… Armut dibine düşer misali hem modellik dünyasında; hem oyunculuk kariyerinde en zirveye çıkacağına can-ı gönülden inanıyorum….. 10 yaşındaki diğer oğlum Tibet de bir kısa filmde çocuk oyuncu olarak yer aldı… Prensesim Azra da 6 yaşında ve anaokuluna gidiyor…
 
TANSU SARI: Biraz da eşiniz Serra Hanım’a dönelim… Burhan Sırma’nın 22 senelik eşi olmak nasıl bir duygu? Tanınmış birinin eşi olmak ve ilgi odağı birinin eşi olmak nasıl bir şey? Kıskançlık oluyor mu?
 
SERRA SIRMA: İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme yıllarımızda Burhan’la tanıştık…. 1992 yılına dayanıyor… İlişkimizde adeta birlikte büyüdük… Mesleğinin gerektirdiği bayan hayranlarının ilgisini hep saygıyla karşıladım…. Önemli olan eşimin davranışlarıydı… Hiçbir zaman kıskanmadım… Çünkü Burhan benim ruh eşim….. Öncelikle birbirimize karşı saygımız ve dürüstlüğümüz hiç eksilmedi ve bu da ilişkimizi 3 çocuğumuzla birlikte 22 senedir ayakta tutan en büyük faktör olsa gerek…
 
TANSU SARI: Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
 
BURHAN SIRMA: Son mesajım yeni ve genç oyunculara olsun…. Ustalara; Yeşilçam Camiasına saygı ve sevgide kusur etmesinler…. Çünkü onlardan öğrenecekleri çok şeyler var…. Benim için saygı; sevgiden daha önce gelir…..Üstatlarıma; özelikle Sayın Peker Açıkalın’a teşekkür ederim…. Sevgili izleyicilerim de beni takip etmeye devam etsinler; zira onlara şu an adını açıklayamayacağım ve çok kısa zamanda gerçekleşecek yeni sürprizlerim olacak… Size de bu sıcakkanlı ve içten söyleşiden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum….

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.