Türkiye'nin fiyatı artıyor

Türkiye'nin fiyatı artıyor

İMKB Başkanı Turhan, bazı girişimcilerin İMKB'ye adrenalin için geldiğini söyleyerek öenmli tespitlerde bulundu.

Turhan, "İnsanlar riske aşıktır, Adam dağın tepesinden kedini aşağıya bırakır. Adrenalin keyif verir ama bunun yeri borsa değildir" dedi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen ''Sermaye Piyasası: Türkiye'nin gelecekteki fırsat penceresi'' konulu konferansa katıldı. Merkez Bankası'nın yönetim kabiliyeti, bilgisi, teknik gücü, donanımı, bağımsızlığı bulunduğunu kaydeden Turhan, "Para politikasını idare edenler yoldan çıkmadıkça enflasyon düşer. Bu enflasyon probleminin çözüleceğinden en küçük bir kuşkum yok'' dedi.

Fiyatımız artıyor

Ekonomideki olumlu gelişmelerin ''Türkiye'nin fiyatını arttırdığını'' vurgulayan Turhan, ''Türkiye ekonomisinin büyüme durumunun da değiştiğini bildirdi Halka arz seferberli hakkında açıklamalar da yapan Turhan, seferberliğin büyük önem taşıdığını, geçmiş dönemde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla işletmelerin hala sermaye piyasası ile tanışmadığına işaret etti. Turhan, Türkiye'nin en büyük 1000 şirketinden sadece 127'sinin halka arz edildiğini, en büyük 100 şirketten ise sadece 28'ininin İMKB'de olduğuna dikkat çekti.

Orada fazla beklemezler

Bazı girişimcilerin İMKB'ye adrenalin için geldiğini de söyleyen Turhan, "İstinye'ye gelmeyin, Veli Efendi'ye gidin. Orada fazla beklemelerine de gerek yok. Mikro iktisat okuyanlar bilir. Bazı insanlar riske aşıktır. Adam dağın tepesinden kendini aşağı atıyor. Böyle insanlar olabilir. Bazı insanlar risk almayı sever, adrenalin keyif verir ama bunun yeri borsa değil'' şeklinde konuştu.

Yüzde 5-7 bandında büyürüz

İbrahim Turhan, krizde çok iyi performans gösteren Türkiye ekonomisinin 2010 ve 2011 yıllarındaki büyüme hızı göz önüne alındığında Çin'den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi haline geldiğini ifade etti. Turhan, "Türkiye'nin bir büyüme trendi var. Rayından çıkarmazsanız Türkiye ekonomisi yüzde 5 ile 7 arasındaki bantta büyüme potansiyeline sahip'' dedi.

BUGÜN GAZETE
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.