Türkiye'nin her yerinde İsrail'e öfke yağdı

Türkiye'nin her yerinde İsrail'e öfke yağdı

Mescid-i Aksâ'ya yönelik Siyonist saldırılar başta İstanbul olmak üzere yurdun birçok yerinde protesto edildi

Mescid-i Aksa’nın altından tüneller kazarak, Mescid-i Aksa’yı yıkmak isteyen Siyonist işgal devleti, Beyazıt Camii’nde protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği ve Mescid-i Aksa gönüllülerinin organize ettiği protesto gösterisi, Cuma namazının ardından başladı.

Yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı protesto gösterisinde, sanatçı Ammar ezgilerini seslendirdi. Programda, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Muhammed Kerem Öncel bir konuşma yaptı. Öncel konuşmasında, hükümetin Mescid-i Aksa davası için daha somut adımlar atması gerektiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Filistin Meclisi ile dayanışmaya davet eden Öncel hükümetten, İsrail Büyükelçisi’nin gönderilip Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi’nin geri çağırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Program, “Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül bir konuşmasında ‘Filistin’in, Kudüs’ün tapusu bizdedir’ şeklinde bir açıklama yapmıştır. Cumhurbaşkanımıza sormak istiyoruz. İnsan tapulu arazisinde izinsiz yıkıma müsaade eder mi? Mescid-i Aksa sahipsiz mi?” ifadelerinin bulunduğu basın bildirisi ile devam etti.

“Hükümet uyuma Filistin’e sahip çık”, “Siyonist elçilik kapatılsın!” ve “Hamas’a selam direniş’e devam” sloganlarının atıldığı protesto gösterisi yapılan duanın ardından sona erdi.

KIRIKKALE
İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa'nın 4 gün önce işgal edilmesi Kırıkkale'de protesto edildi.

Çarşı Cami'de cuma namazı çıkışında bir araya gelen insanlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte işgalin durdurulması ve İsrail zulmüne son verilmesi için dualar etti. Eylemde tekbir getirilerek, 'Kahrolsun İsrail', 'Aksa'ya selam direnişe devam', 'Zulümlere meyletmeyin sonra ateşi sizlere de dokunur', 'Dayan Mescid-i Aksa dayan uyanıyor Müslüman' sloganları atıldı ve pankartları asıldı. Sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen gençlerin, kadınların, çocukların da katıldığı eyleme yüzlerce kişi iştirak etti. Konuşmaların ardından Musa Aydın, tarafından dua ettirildi. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Sivil toplum örgütleri adına konuşan Mehmet Altın, şunları söyledi: "Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa ve Kubbetussahra'yı yıkıp Harem-i Şerif üzerinde Süleyman Mabedi'ni inşa etmek istiyorlar. İşgal ve yıkımın önüne geçmek için Harem-i Şerif'in çevresinde ve içinde nöbet tutan Filistinliler, hem fanatik Yahudilerle hem de onları kollayan İsrail askerleriyle çatışarak direnişe devam ediyor. Yüz binlerce Yahudi hiçbir hakları olmadığı halde Müslümanların ilk kıblesi, Efendimizin (sav) Mirac'a çıktığı yer olan Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına asla boyun eğmeyeceğiz. Bu topraklar Türkiye'nin de toprağıdır. Tapuları Türkiye'ye aittir. Bu dava sadece Filistinlilerin davası değildir. Aksa'nın savunması bir buçuk milyarlık Müslümana ve vicdan sahibi insanlığa aittir."

Altın, olayların neden çıktığını ise şu şekilde anlattı: "Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girmeleri kendi dinlerince haram kabul edilmektedir. Fanatik Yahudiler, mescidi siyon mabedine dönüştürmek için mabedin altında sürekli kazı yaparak yıkmak istemişlerdir. Bunu bu güne kadar bir türlü başaramadılar. Bugün ise Mescid-i Aksa'yı işgal ederek, yıkacaklar ve kendilerine haram olmasına rağmen ayin yaparak sinagoga dönüştürecekler. Amaçları El Halil Mescidi'nde olduğu gibi kısım kısım mescidi sinagoga dönüştürerek ayin yapılmasına izin verilmesini sağlamaktır."

SİVAS

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Sivas gönüllüleri üyesi bir grup, İsrail'in Kudüs şehrinde Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları protesto etti.
Yahudilerin 3- 9 Ekim tarihleri arasında kutladıkları Sukot / Çardaklar Bayramı'nda radikal Yahudi gruplar, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek üzere çağrıda bulundu. Siyonist Yahudi gruplar 3 Ekim gece yarısından itibaren de Mescid-i Aksa'ya yönelik yeni bir şiddet eylemine başladı. Çıkan çatışmalarda şu ana kadar 25 Kudüslü Müslüman yaralandı.
İHH Sivas gönüllüleri adına açıklama yapan Özcan Duman, işgal edildiği tarihten bu yana onlarca saldırıya maruz kalan, yakılan, altı oyulan, bir bölümü yıkılan ve çevresi boşaltılan El- Aksa Camii'nin şimdi de 'ortak kullanım' adı altında Siyonistler tarafından tamamının ele geçirilmek istendiğini belirtti. Duman, 'Ortak kullanım' kandırmacası ile eş zamanlı olarak Müslümanların camiye girişine kısıtlama getiren Siyonist yönetimin çok sayıda Filistinliyi tutuklayarak Kudüs'teki etnik temizlik çalışmalarına hız verdiğini kaydetti. Duman, radikal Yahudiler ve İsrail devletinin kışkırtıcı politikaları bölgeyi yeni bir intifadaya sürüklerken başta İslam Konferansı Teşkilatı olmak üzere, yöneticileri ve halkı ile tüm İslam toplumunu, özellikle de Mescid-i Aksa'nın tapusunu elinde bulunduran Türkiye'nin, resmi yetkililerini derhal duruma müdahale etmeye çağırdı.

Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi, Mazlumder ve İHH üyelerinin katıldığı protestoda "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El- Aksa" ve "İsrail şaşırma, sabrımızı taşırma" gibi sloganlar atıldı.

Etiketler :