Türkiye'nin konuştuğu Vali veda etti

Türkiye'nin konuştuğu Vali veda etti

Geçtiğimiz hafta bir köprünün açılışında koltuğuna oturan yaşlı nine ile yaptığı sohbetle gündeme gelen Ağrı Valisi Mehmet Çetin, kendisi için düzenlenen veda töreninde gözyaşlarını tutamadı.

 Çetin, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından kentten ayrıldı.

Törende konuşma yapan Çetin, Ağrı'dan, sağlıklı, huzurlu ve vicdan rahatlığı ile ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Ağrı'ya ayak bastığımızda, kendimizi burada doğmuş ve büyümüş bir Ağrılı gibi hissettik. Ayrılırken de yine aynı duyguları taşıyoruz. Burada karşılıklı sevgi, saygı, muhabbet, uyum ve dayanışma içinde, bir takım oyunuyla görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Ne kadar başarılı olduk veya olamadık bunun takdiri halkımıza aittir. Biz aileceAğrı'da yaşadığımız, çalıştığımız ve böyle bir fırsatı yakaladığımız için kendimizi çok şanslı hissettik. Ağrı'da yaşadığımız 2 yıllık süre zarfında kendimizi yabancı hissetmedik. Ağrı'dan hiçbir zaman sıkıntımız ve şikayetimiz olmadı. Ailece böyle bir tercih yapma ve karar alma zorunluluğu hasıl oldu. 25 yıllık mesleğimden ve sizlerden ayrılmanın acısını yaşıyorum.''

Konuşmasının ardından Çetin, kentten uğurlandı.

YAŞLI KADININ PROTOKOL KOLTUĞUNDAN KALDIRILMASINA İZİN VERMEMİŞTİ

Vali Çetin, vatandaşla kurduğu sıcak diyalogla dikkat çekiyordu.

Taşlıçay ilçesi Taştekne köyünde yapımı tamamlanan köprünün 15 Nisandaki açılış töreninde, Vali Mehmet Çetin'in konuşmak için kürsüye çıkması üzerine boşalan protokoldeki koltuğa, töreni ayakta izlediği için yorulan 70 yaşındaki Telli Kızılaslan oturmuştu. Konuşmasını tamamladıktan sonra protokol çadırına yönelen Çetin, yerinde yaşlı kadının oturduğunu fark edince, yandaki boş koltuğa oturarak kendisiyle bir süre sohbet etmişti.

Çetin, bir vatandaşın uyarısıyla koltuktan kalkması istenen yaşlı kadının, töreni protokol koltuğunda izlemeye devam etmesi için talimat vermişti.

Etiketler :