"Türkiye'ye göbekten bağlı değiliz"

"Türkiye'ye göbekten bağlı değiliz"

Uzun süredir açıklama yapmayan KCK lideri Karayılan ANF'ye konuştu..

Terör örgütü PKK'nın 7 üst düzey yöneticisi ile onlarca militanının öldürüldüğü Kazan Vadisi operasyonunun sonuçlarını Firat Haber Ajansı'na yorumlayan Karayılan, PKK'nın Çukurca'daki Kazan Vadisi'nde hata yaptığını söyledi. Karayılan, "Yapılan hatalardan dolayı Çelê'de 36 kayıp verdi. Bir daha aynı durumun tekrarlanacağını sanmıyorum." dedi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi ile Elazığ'ın Arıcak ilçesi kırsalında 3 gündür devam eden ve şu ana kadar 20 teröristin öldürüldüğü, 60 teröristin kıstırıldığı bölge ile ilgili de Karayılan, "Bu anlamda bizim Dicle kayıplarımız olmuş olabilir ama belirtildiği gibi tüm grubun 50 kişinin imha edilebileceğini sanmıyorum. Fakat doğru olan, sonuçlarını beklemektir. Şu anda bizim yaptığımız yorumdur." görüşünü savundu.

Hakkâri ile Şırnak arasındaki dağlık bölgede bulunan Kavaklı kampı ve Çukurca'daki Kazan Vadisi'ne düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda PKK büyük kayıp verdi. Bölgede 115 terörist etkisiz hale getirildi. Örgütün kış üslenmesi için kurduğu barınaklar yerle bir edilirken, kış mevsimi için topladıkları erzak ve mühimmatlarına el konuldu. Polis ve jandarmanın Kazan Vadisi'nde birlikte düzenlediği operasyonda 850 kilogram patlayıcı ele geçirilirken KCK yürütme konseyi üyesi Rüstem Cudi, HPG askerî konseyi üyeleri Çiçek Botan ve Alişer Koçgiri'nin aralarında bulunduğu 7 örgüt yöneticisi ölü olarak ele geçirilmişti.

(CİHAN)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.