Türkiye'ye yarın kış geri dönüyor!

Türkiye'ye yarın kış geri dönüyor!

Türkiye'de yarın kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor

Türkiye, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen kuvvetli alçak basınç sisteminin etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yarın yağışlı geçeceği bekleniyor. 

Tahminlere göre, yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olacak. Rüzgar, güney yönlerden yurdun iç ve batı bölgelerinde kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman 100 km/saat hızında) esecek.

Hava sıcaklığı, yarın iç ve doğu bölgelerde 4-8 derece artacak, batı bölgelerde ise yağışla 6-10 derece azalacak.

Bu sistem, 19 Nisan Perşembe günü kıyı Ege ile Mardin ve Şanlıurfa dışında yurt genelinde yağışlara neden olduktan sonra 20 Nisan'da Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı, 19 Nisan'da kuzey, iç ve doğu bölgelerde 8-12 derece azalacak. 20 Nisan Cuma gününden itibaren tekrar tüm yurtta artarak mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yetkililer, ilgilileri ve vatandaşları, yarın, iç ve batı bölgelerdeki kuvvetli fırtınanın oluşturacağı ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de beklenen kuvvetli yağışın neden olacağı olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Vatandaşlar, ayrıca yarın ve perşembe günleri meydana gelecek ani sıcaklık değişimleri konusunda da uyarıldı.

Muğla'da yarın kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Muğla'da yarın kuvvetli yağış ve rüzgar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muğla yarın sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girecek. Sahil kesiminde etkili olmak üzere il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Güney ve batı yönlerden rüzgar, yağışla birlikte yer yer fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli yağış ve rüzgar, 19 Nisan öğle saatlerden itibaren etkisini kaybedecek.

-Denizde kuvvetli fırtına uyarısı-

Denizde halen keşişlemeden orta kuvvette esen rüzgar, akşam saatlerinden itibaren şiddetini artırarak 8-10 kuvvetinde, saatte 40-60 deniz mili (70-100 kilometre/saat) hızla esecek. Rüzgar yarın öğle saatlerinden itibaren yönünü değiştirerek etkisini azaltacak. Rüzgar batı yönlerden 5-8 kuvvetinde, saatte 21-40 deniz mili (50-80 kilometre/saat) hızla esecek. Rüzgar etkisini perşembe günü sabah saatlerinden itibaren kaybedecek.

Dalga yüksekliği 5-10 metre civarında olacak. Hava, parçalı çok bulutlu ve zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Görüş mesafesi 10 kilometre, yağış anında 1 kilometre civarında olacak.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.