Türkiye'yi karıştıran başkan adayı

Türkiye'yi karıştıran başkan adayı

Türkiye NATO'dan çıkarılmalı diyen Cumhuriyetçi Başkan adayını, geçirdiği helikopter kazasından Türkler kurtarmış.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları arasında yer alan ve bir tartışmada Türkiye’nin kimilerine göre “İslamcı teröristler” tarafından yönetildiği yanıtını veren Teksas Valisi Rick Perry’nin 1970’li yıllarda Türkiye’de helikopter kazası atlattığı ve Türklerin yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Teksas Eyaleti’nin en büyük Türk derneği TURANT’ın Başkanı ve Başbakanlığa bağlı Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu üyesi Saduman Gürbüz, Perry’nin yakın zamana kadar Türk dostu olarak bilindiğini ve söylediklerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Gürbüz, Perry’nin birkaç yıl önce bir yemekte Türkiye’de başından geçen bir olayı şöyle anlattığını aktardı:

"TÜRKLER KURTARDI"
“Kendisiyle politik bir yemekte tanıştım. (1970’li yıllarda) Sinop’taki Amerikan üssünde teğmen pilot olarak çalıştığını, helikopterinin Ankara civarında arıza yapıp zorunlu iniş yaptıklarını ve olay yerine gelen Türk mühendislerin kendisine yardımcı olduğunu, çok sıcak davrandıklarını anlatmıştı. Artık, Cumhuriyetçilere oy verirken biraz daha dikkat etmek gerekecek.”

NELER DEMİŞTİ?
Perry daha önceki konuşmalarında, ''Erdoğan rejiminin bir şekilde saygımızı hak ettiği fikri doğru değil'' ve ''Türkiye'nin, Atatürk'ün ortaya koyduğu Batılı duruşundan uzaklaştı" demiş, ayrıca ABD'nin Türkiye'ye yardımlarının sıfıra indirmesi gerektiğini ve Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğini iddia etmişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.