'Türkiye'yi kaybetme lüksümüz yok'

'Türkiye'yi kaybetme lüksümüz yok'

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Avrupa Birliği açısından Türkiye'nin "önemli bir ortak" olduğunu belirterek, "Avrupa olarak Türkiye'yi kaybetme lüksümüz yok. Türkiye önemli bir ortaktır" dedi.

 İtalyan haber ajansı Ansa'nın haberine göre Frattini, Lüksemburg'da Almanya ve İngiltere'nin dışişleri bakanlarıyla birlikte, AB dışişleri bakanlarına Avrupa'nın Türkiye politikasını tartışma çağrısında bulunduğunu belirterek, "Avrupa Türkiye'ye yakınlaşma sinyali vermemekle hata etmiştir. Türkiye'nin Avrupa tarafından terk edildiği duygusuna kapılması ve başka bölgelere doğru kayması, asla AB'nin yararına değildir" diye konuştu.

Frattini, AB dışişleri bakanları toplantısında yaptığı konuşmada, Gazze'ye yönelik kuşatmanın kaldırılmasının önemli olduğunu belirtmekle birlikte, bunun Hamas açısından bir zafere dönüşmemesi gerektiğini savundu.

Frattini, "İtalya olarak Gazze etrafındaki kuşatmanın kaldırılmasını destekliyoruz ama bu, Hamas için bir zafere dönüşmeyecek bir biçimde gerçekleştirilmelidir. Soruna İsrail ve de Filistin Özerk Yönetimi açısından desteklenebilir bir çözüm bulmalıyız. Hamas'ın zafer addedebileceği bir çözüm, bu örgütün Gazze'deki rolünü perçinleme ve tehlikeyi artırma riski taşımaktadır" diye konuştu.

İtalya Dışişleri Bakanı Frattini, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İran konusunda yeni yaptırımlara başvurma kararını da olumlu karşıladıklarına değinerek, "Yaptırımlar, Tahran'la müzakerelerde bir baskı aracı olacaktır" dedi

Etiketler :