Türkiye'yi sarsacak açıklama

Türkiye'yi sarsacak açıklama

Baydemir, Tunceli’de büyük tartışma NEDEN OLACAK açıklamalarda bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir: Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı-kırmızı-yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Tunceli'de söylediği bu sözler çok tartışılacak.  "... belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı-kırmızıyeşil bayrağımız dalgalansa ne olur" diye soran Baydemir, AK PARTİ'nin milli birlik ve beraberlik projesi olarak dillendirdiği açılıma karşılık "bir milli birlik ve beraberlik açılımı da bizden" diyerek şu görüşlere yer verdi:

ÖZERK KÜRDİSTAN.. ÖZERK DOĞU KARADENİZ..
"Demokratik Türkiye bütün etnik kimliklerin, emekçilerin inançların hiç birtanesinin kendisini dışarıda görmediği baskılanmadığı kendini özgürce ifade ettiği ve aynı zamanda gelir dağılımında da adeletin sağlandığı demokratik müreffeh bir Türkiye yaratma projesidir. Peki demokratik müreffeh bir Türkiye nasıl olacak? Özerk Doğu Karadeniz olacak Özerk Orta Karadeniz olacak, aynı zamanda Demokratik Türkiye Özerk Kürdistan olacak. Biri çıkıp sen yanlış anlamışsın diyebilir ama ben böyle anladım. Ben böyle yorumluyorum.

TÜRK BAYRAĞI DALGALANMAYA DEVAM EDECEK
Demokratik özerklik projesinde TBMM var olmaya kesinlikle devam edecektir. Asla buna bir itiraz yok TBMM devam edecektir İstiklal Marşı, Türkiye'de okunmaya devam edecektir. Buna hiçbir itiraz yok Türk bayrağı Türkiye’de dalgalanmaya devam edecektir. Buna da hiçbir itirazımız yok ama bununla birlikte her bölgede bölgesel parlemento olacaktır. Bu bölgesel parlamentolardan bir tanesi de Kürdistan Bölgesel Parlamentosu olacaktır.

TÜRK BAYRAĞININ YANINDA SARI - KIRMIZI - YEŞİL BAYRAĞIMIZ..
Türk bayrağının yanında Türkiye bayrağının yanında benim dedelerimin, hepinizin dedelerinin de katkısı ile ödemiş olduğu bedelle elde edilen ve şu an asılan bayrağın yanında elbette ki Kürt halkının da yerel renkleri, bayrağı da gökyüzünde olacaktır. Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur

Etiketler :