Türkiye'yi titretecek soğuklar

Türkiye'yi titretecek soğuklar

Türkiye yarından itibaren soğuk hava dalgasının etkisine girecek

İç ve Doğu bölgelerde kar yağışı beklenirken, hava sıcaklığı kuzey ve batı bölgelerde azalacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlı ve soğuk hava, yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek.
 
Bugün Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurtta aralıklarla yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile yarından itibaren Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. 

Yağışların Hakkari, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli esecek. Trakya ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BU BÖLGELER YAĞIŞLI

Yarın, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Siirt ve Batman çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyıları ile Batı Akdeniz'de yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
KAR YAĞIŞI VE DONMAYA DİKKAT!

Perşembe günü, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de; Cuma günü, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Malatya çevrelerinde görülecek yağışların, hafta sonunda doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı; yarın iç kesimlerde 1 ila 3, Orta ve Doğu Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak, güneydoğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak. Perşembe günü ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

İç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışı, buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuz şartlar ile beklenen sıcaklık düşüşlerinin sebep olabileceği gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekiyor.


Kaynak : http://www.internethaber.com/turkiyeyi-tir-tir-titretecek-soguklar-319109h.htm#ixzz1A5Se0ITM 

Etiketler :