Türkler Mısır'dan dönüyorlar

Türkler Mısır'dan dönüyorlar

Türk vatandaşlarının tahliyesi için Kahire'ye gönderilen Türk Hava yolları'na (THY) ait uçaklardan 2'si İstanbul'a döndü.

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Mısır'da yaşayan Türk vatandaşlarını tahliyesi için akşam saatlerinde Kahire'ye gönderilen THY'ye ait özel uçaklardan 2'si geceyarısına doğru yolcularıyla birlikte İstanbul Atatürk Havalimanına indi.

Yolcular, Atatürk Havalimanı'nda bekleyen yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

Kahire'ye 2 yıl önce öğrenim görmek için gittiğini belirten Ayşe Yılmaz, olaylar çıktığında Türk Büyükelçiliği'nin ve konsolosluk görevlilerinin kendileriyle irtibata geçtiğini söyledi.

Yılmaz, çatışmaların sokaklarda devam ettiğini ancak Türk vatandaşları açısından hiçbir sorun yaşanmadan Türkiye'ye döndüğünü ifade etti.

Mısır'da inşaat işçiliği yapan Ali İhsan Yıldız da çatışmalar yaşandığında kaldıkları eve 2 kurşunun isabet ettiğini ancak herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını belirtti.

Türk Büyükelçiliğinin organizasyonu ile Türkiye'ye dönmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Yıldız, sokak aralarında polis ve askerler arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Etiketler :