Türklere hakaret başını yedi

Türklere hakaret başını yedi

Türkler ve Araplar hakkında ırkçı hakaretlerde bulunan Alman Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin'i görevinden uzaklaştırmak için harekete geçti.

Alman MB Başkanı Axel Weber, Türkler ve Araplar hakkında ırkçı hakaretlerde bulunan Alman Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin'i görevinden uzaklaştırmak için harekete geçti.

Türk ve Arap göçmenlere yönelik aşağılayıcı açıklamalarıyla büyük bir skandala imza atan Alman Merkez Bankası (Bundesbank) Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'e tepkiler onu koltuğundan ediyor. Berlin Başsavcılığı, Sarrazin hakkında halkı kışkırtıcılık iddiasıyla soruşturma başlattı. Alman Merkez Bankası Başkanı Axel Weber, bankanın imajını zedeleyen Sarrazin'i yönetimden istifaya çağırdı. Weber, ‘Kimse bankanın itibarını zedeleyemez. Kapıcısından yönetimine kadar. Bunu yapan gereğini de yapmalıdır' dedi.

WOWEREİT: AÇIKLAMALARI APTALCA

Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit de Sarrazin'in açıklamalarını "aptalca" diye değerlendirdi.

HİTLER'E BENZETİLDİ

Almanya Yahudi Konseyi Genel Sekreteri Stephan Kramer, Alman Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Sarrazin'in yabancılarla ilgili görüşlerini, Hitler, Göring ve Göbbeles'in düşüncelerinini devamı olarak nitelendirdi.

Alman Bild gazetesinin haberine göre ise Sarrazin Alman Merkez Bankası'ndaki görevinden ayrılmak istemiyor. Sarrazin'in görev süresi 30 Nisan 2014'te doluyor.

Etiketler :