Türklere hakaret gibi açıklama

Türklere hakaret gibi açıklama

İsveç Entegrasyon Bakanı haddini aştı ve Türkleri dünya’nın en kanlı diktatörü Adolf Hitler ve Saddam Hüseyin’le aynı kefeye koydu.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İsveç Entegrasyon Bakanı haddini aştı ve Türkleri dünya’nın en kanlı diktatörü Adolf Hitler ve Saddam Hüseyin’le aynı kefeye koydu.

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag 27 Ocak’ta Yahudi Sinagogsunda düzenlenen Holosta anma töreni nedeniyle katıldığı toplantıda, Adolf Hitlerin bir konuşmasına atıfta bulunarak, Türkler tarafından, yaklaşık bir milyon Ermeni ile yarım milyon Asuri/Süryani ve Keldani'nin sözde soykırıma maruz kaldığını iddia etti.

Geçen sene Mart ayında İsveç parlamentosundan geçen sözde soykırım tasarısına, karşı çıkan ve tasarının meclisten geçmemesi için çaba sarf eden, Koalisyon Hükümetinin ortaklarından Folk partisinin Milletvekili ve Entegrasyon bakanın, Türkler hakkında yaptığı çirkin ve talihsiz açıklama gündeme bomba gibi düştü.

BAKANIN KONUŞMASI

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag’ın Yahudi Sinagogsunda yaptığı talihsiz konuşma;

"1970'li yıllarda Kızıl Kmerlerin Kamboçyasını, 1980'li yıllarda Saddam Hüseyin'in Kürtleri öldürmesini, 1990'lı yılarda Bosna ve Ruanda'da soykırımları ve 2000'li yıllarda Darfur'da yapılan katliamları hatırlayın.

Adolf Hitler'in “Kimler Ermenileri hatırlıyor?“ sözcüklerini kullandığı söyleniyor. Hitler, günümüzün Türkiye'sinde 1. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık bir milyon Ermeni ile yarım milyon Asuri/Süryani ve Keldani'ye yapılan soykırıma atıfta bulunuyordu.

Hiçkimse hiçbir zaman “Kimler Yahudileri Hatırlıyor“ sözcüklerini duymamalı. Yahudi Soykırımında hayatta kalanların onuruna yapabileceğimiz en küçük şey, olanları devamlı hatırlamak ve neler olduğuna dair bilgileri korumaktır. Soykırımı inkar edenlerin tarih savaşını kazanmasına izin verilirse, soykırıma uğrayanlar idrak edilemeyecek şekilde haksızlığa uğrayacaklardır ve böylelikle benzer bir gelişme tekrar vuku bulması riski artacaktır."

 http://www.facebook.com/reqs.php?fcode=3e39594c7&f=100000679202015#!/pages/Gazeteci-Yazar-Atila-Altuntas/168300589848855 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :