Türkmenistan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Türkmenistan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta resepsiyonla kutlandı. Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi...

AŞKABAT (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Türkmenistan Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu Eşbaşkanı Batır Atdayev, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, Türk kurum ve kuruluşlarının ve Türk iş dünyasının temsilcileri, yayıncı kuruluş ve diğer davetliler katıldı.

Oral, iki ülkenin milli marşının okunmasıyla başlayan programda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü ata vatan Türkmenistan'da gurur, mutluluk ve heyecanla kutladıklarını belirterek, "99 yıl önce evvela özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı, hemen ardından demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden büyük önderimiz Atatürk'e milletimiz adına şükranlarımızı sunmayı, onu, kurtuluş ve kuruluş mücadelemizde fedakarca görev alan ecdadımızı şükran ve rahmetle yad etmeyi bir borç biliyorum." dedi.

Büyükelçi Oral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Atdayev de tüm Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

İki ülke arasında son 30 yılda çeşitli sektörlerde anlaşma ve projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Atdayev, "Halihazırda Türkiye, Türkmenistan'ın ticari ve ekonomik iş birliği yaptığı 100'den fazla ülke arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu ise ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin stratejik bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Türkiye-Türkmenistan Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu çerçevesinde aktif iş birliğinin yürütüldüğünü söyleyen Atdayev, "Hükümetlerarası Ekonomik Komisyonu'nun son toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile çeşitli alanlarda 72 görevi içeren iş planı imzalandı. Komisyon çerçevesinde insani, bilim, sağlık, kültür, turizm ve spor alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Program, yöresel Türk lezzetlerinin misafirlere ikram edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.