Türkmenistan'da Eğitim ve Öğrenci Gençlik Günü kutlamaları yapıldı.

Türkmenistan'da Eğitim ve Öğrenci Gençlik Günü kutlamaları yapıldı.

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan'da 1 Eylül Eğitim ve Öğrenci Gençlik Günü dolayısıyla ülke genelindeki tüm okullarda etkinlikler düzenlendi.Başkent Aşkabat'taki...

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan'da 1 Eylül Eğitim ve Öğrenci Gençlik Günü dolayısıyla ülke genelindeki tüm okullarda etkinlikler düzenlendi.

Başkent Aşkabat'taki Ortak Türkmen-Türk Okulundaki etkinliğe, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, Eğitim Müşaviri Mustafa Kirazoğlu, okulun öğretmenleri, veliler ve basın mensupları katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Oral, okula yeni başlayacak öğrencileri selamladı.

İki ülkenin kardeşliğinin en somut nişanesi olan Ortak Türkmen-Türk Okulunun 2022-2023 eğitim-öğretim dönemine başlayacağını dile getiren Oral, bu okulda okuyan öğrencilerin iki ülkenin ortak tarihini, kültürünü ve değerlerini arkadaş ve dost olarak bizzat yaşadıklarını ve yaşattıklarını ifade etti.

Ortak Türkmen-Türk Okuluna her iki ülkenin en üst seviyede kıymet verdiğini dile getiren Oral, öyledi:

"Biz bu okulu yaşatmak ama aynı zamanda geliştirerek daha da ileriye götürerek, eğitim kalitesini artırarak, sosyal aktivitelerin kalitesini artırarak daha ileri noktaya taşımayı arzu ediyoruz. Bu siyasi irade en üst düzeyde her iki ülkede de mevcut. Bu sayededir ki, geçen sene biliyorsunuz, sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında okulumuzun statüsü ile ilgili anlaşmalar da imzalandı. O yüzden inşallah bundan sonra çalışmalarımızı daha sağlam bir zeminde ilerletebileceğiz."

Büyükelçi Oral, daha sonra, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Eğitim müşaviri ve okulun öğretmenleri eşliğinde okulun sınıflarını gezen Oral, minik öğrencilerle sohbet etti.

Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde Türkmenistan'da 7 ortaokul ve 5 anaokulu hizmete açıldı.

Ülke genelinde ise 159 bin 772 öğrenci ilkokula başladı. Okula yeni başlayan öğrencilere, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov adına tablet hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.