Türkmenistan'da petrol ve doğal gaz konulu uluslararası konferans ve fuar düzenlendi

Türkmenistan'da petrol ve doğal gaz konulu uluslararası konferans ve fuar düzenlendi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, doğal gaz boru hatları ve transit koridorların inşasına ilişkin projelerin bölgede sürdürülebilir...

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, doğal gaz boru hatları ve transit koridorların inşasına ilişkin projelerin bölgede sürdürülebilir kalkınma ve barışın güçlendirilmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

"Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğal Gazı-2022" başlıklı uluslararası konferans ve fuar, başkent Aşkabat’taki Sanayi ve Ticaret Odası'nda başladı. Üç gün sürecek programa bakanlar, enerji firmaları, diplomatik misyon ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katıldı.

Berdimuhamedov katılımcılara gönderdiği mektupta şunları kaydetti:

"Ülkemiz, zengin hidrokarbon ve enerji kaynaklarını dış pazarlara ihraç ederek küresel kalkınma ve barışı sağlamak için aralıksız çaba sarf etmektedir. Doğal gaz boru hatları ve transit koridorların inşasına ilişkin projelerin uygulanması, bölgemizde sürdürülebilir kalkınma ve barışın güçlendirilmesine destek sağlayacaktır. Türkmenistan-Çin doğal gaz boru hattı ve şu anda yapım aşamasında olan Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğal gaz boru hattı bunun açık bir örneğidir. Dünyanın önde gelen rezervlerinden biri olan Kalkınış gaz sahası aşamalı olarak geliştirilmektedir. Türkmenistan-Çin doğal gaz boru hattının dördüncü kolunun inşaatı devam ediyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.